Euskaltel frykter nedrykk

Foto: RG (©TDWSport.com)

Det baskiske Tour de France-laget kan miste profesjonell status og bli amatører.

De baskiske Euskaltel-sjefene Miguel Madariaga og Gorka Gerrikagotia besøkte sine utøvere i Giro d’Italia for å roe stemningen og forsikre syklistene om at laget vil eksistere også i 2013.

De kunne dog ikke si noe om hvorvidt laget ville være et WorldTour-lag, profesjonelt kontinentallag eller kontinentallag.

- Jeg reiste til Italia for å fortelle dem at selv om ingen har sagt noe til meg offisielt så kommer noe til å skje, men det er usikkert om det blir WorldTour, profesjonelt kontinental, eller kontinental, uttaler Madariaga til Marca, fiølge cyclingnews .

Euskaltel-Euskadi startet på kontinentalnivå i 1994, men ble profesjonelle i 2001 og har vært i sykkelsportens øverste divisjon siden 2005.

- De er gribber
- Jeg så at ting begynte å se stygt ut, noen av rytterne er i gribbers hender, sier Madariaga om noen av rytternes agenter.

- Tredjeparter har fortalt meg at prosjektet avanserer, men det må bekreftes innen to uker, uttaler Madariaga om lagets fremtid.

Flere av lagets sentrale ryttere har kontrakt som går ut etter inneværende sesong, blant dem etappevinner i Giro d’Italia Ion Izagirre.

- De ga oss ro ved å informere om at laget vil overleve i en form eller en annen, fortalte Izagirre til den baskiske avisen Gara.

Sánchez, Antón, Landa...
Samuel Sánchez, Igor Antón og Mikel Landa er andre av lagets meritterte ryttere som har kontrakter som ender etter 2012. Sánchez og Antón er store folkehelter i Baskerland, spesielt den olympiske mesteren Sánchez er svært viktig for Euskaltel.

Mikel Nieve ble nummer sju i Giro d’Italia og håper han får fortsette i Euskaltel.

- Vi burde finne ut av hvordan ting skal bli de neste dagene og er vi heldige vil prosjektet fortsette å avansere, uttaler Nieve.

Det er vitalt for laget at Samuel Sánchez fortsetter i Euskaltel, fordi han har flest rangeringspoeng av alle på laget. Sykkelnettstedet cyclingnews spekulerer også i at laget må signere flere ryttere med rangeringspoeng for å forbli i WorldTour.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.