*Nettavisen* Sport.

«Euskaltel reddet»

Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Reuters/Scanpix)

Spansk avis melder at laget fortsetter i minst tre år til.

04.06.12 19:58

Det har vært mye frem og tilbake med Euskaltel-laget den siste tiden.

Dårlig spansk økonomi gjør at lokale baskiske myndigheter ikke lenger føler at de har råd til å spytte bøttevis med penger inn i et topplag på sykkel.

Det har likevel kommet rapporter den siste tiden som tydet på at en løsning var rett rundt hjørnet.

- Jeg reiste til Italia for å fortelle dem at selv om ingen har sagt noe til meg offisielt så kommer noe til å skje, men det er usikkert om det blir WorldTour, profesjonelt kontinental, eller kontinental, uttalte lagsjef Madariaga for noen dager siden.

Les også:Euskaltel frykter nedrykk

Euskatel tar mer ansvar
Det ville i så tilfelle være i grevens tid, for lagkaptein Samuel Sanchez har allerede mottatt andre tilbud og varslet at han trengte snarlige svar for at det skulle være aktuelt å fortsette i det oransjekledde laget.

Ifølge den baskiske avisen El Diario Vasco har denne løsningen nå kommet.

Les også:- Jeg har to tilbud

Avisen melder ifølge cyclingnews at hovedsponsoren Euskaltel går enda tyngre inn i laget og overtar det økonomiske ansvaret de tidligere har delt med Euskadi-stiftelsen.

Tidligere har Euskaltel etter rapportene bidratt med tre millioner euro årlig, men når Euskadi-stiftelsen trekker seg ut og de baskiske myndighetene trapper ned sitt bidrag, øker teleselskapet sitt tilskudd kraftig.

Det meldes at lagets totale budsjett vil ligge på ni millioner euro og avtalen strekker seg over tre år. Så spørs det om det er nok til å holde på sin største stjerne, Samuel Sanchez.

Skadet stjerne
Dessverre fikk den spanske stjernesyklisten noe helt annet å tenke på mandag. Tidlig på den første etappen i Criterium du Dauphine krasjet han med Pierrick Fedrigo.

Spanjolen kom seg opp på sykkelen, men klarte aldri å få kontakt med hovedfeltet igjen. Til slutt trillet kapteinen i mål hele 24 minutter bak hovedfeltet.

Det meldes om skader i ribbeina, noe videoen under også gir tegn på, og laget sendte rytteren rett fra målområdet til sykehuset for en medisinsk sjekk.

Skulle skaden være alvorlig kan i verste fall hele Tour de France ryke for mannen som ble nummer fem i det franske etapperittet i fjor og nummer tre for to år siden.

PS: Også irske Daniel Martin veltet stygt på mandagens etappe i Criterium du Dauphine. Det er foreløpig ingen nyheter om hvor alvorlig han skadet seg og om Tour de France er i fare for ham også.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.