*Nettavisen* Sport.

Evans: - Det gjør livet lettere

Foto: PASCAL PAVANI (Scanpix/Afp)

Australieren er glad for at oppmerksomheten er på Bradley Wiggins før Tour de France.

Seirer i Paris-Nice, Romandiet rundt og Critérium du Dauphiné har gjort Bradley Wiggins til den heteste favoritten før Tour de France.

Hans kanskje største rival, Cadel Evans, har nemlig ikke prestert like godt denne sesongen. Det har blitt med seieren i Critérium International for australieren med tanke på sammenlagttriumfer. Både i Romandiet og i Dauphiné måtte han se seg slått av Wiggins.

Fjorårsvinner Evans er imidlertid glad for at det meste av oppmerksomheten er rettet mot den britiske konkurrenten før sommerens vakre treukersritt i Frankrike.

- I år har det vært en god progresjon for meg til touren, sier Evans ifølge Cyclingnews .

- At jeg ikke har kjørt inn så gode resultater, holder folkets oppmerksomhet borte fra meg. Det gjør livet litt lettere.

Én av grunnene til at Wiggins holdes som favoritt, er hans strålende tempoegenskaper. De har man imidlertid visst om helt siden ruten ble presentert i oktober. Tingen som virkelig har endret seg, er Skys klatrestyrke. Under Critérium du Dauphiné var det britiske laget totalt overlegne i fjellene.

- Hvis de holder dette nivået, så vil de ha flere igjen når 20 ryttere sitter med. Men vi får se når det bare er fem eller ti igjen, sier Evans.

Evans ligger nå i trening i hjemlandet for å lade opp til Tour de France. I mai syklet australieren gjennom flere av de tøffe etappene som venter i Tour de France.

- Det er litt mer enn det som vises på papiret, det er noen overraskelser langs veien. Tour-arrangøren ser ut til å ha likt å ha noen av disse de siste årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.