RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evans: - Vanskeligere uten Contador

Foto: RG (www.tdwsport.com)
Sist oppdatert:
Cadel Evans mener hans sjanser for å forsvare Tour de France-tittelen synker uten Alberto Contador på startstrek.

Cadel Evans har ett stort mål i 2012. Å forsvare fjorårets Tour de France-seier. 34-åringen ble nummer to i rittet i både 2007 og 2008, i fjor kunne australieren endelig ta steget opp på toppen av seierspallen.

Alberto Contador ble opprinnelig nummer fem i Tour de France. Spanjolen kom fra seier i den steinharde utgaven av Giro d’Italia og det var tydelig at rittet fortsatt satt i beina på den suspenderte spanjolen.

Etter det ble klart at Contador ikke vil kunne utfordre Evans i årets utgave av Tour de France skulle man tro Evans’ egne sjanser økte, men det er ikke slik det fungerer mener Evans selv. Han mener derimot det vil bli vanskeligere uten spanjolen.

- Uten Contador vil det bli vanskeligere å vinne Tour de France. Nå kan jeg ikke bruke spanjolen som et referansepunkt og laget hans vil heller ikke ta ansvar for løpet, uttaler Evans i lørdagens Gazzetta dello Sport ifølge sporza.be.

Evans ser på Contador som en konkurrent som deler australierens mål og hensikt i rittet. BMC-rytteren vil derfor savne spanjolen i rittet.

BMC-laget har i flere år fått kritikk for å gi Evans for lite støtte i de største rittene. Foran 2012 har laget som kjent hentet stjerner som Phillipe Gilbert og Thor Hushovd. Om Evans’ lag må ta ansvar tidlig i rittet vil Gilbert og Hushovd bli viktige for australieren og hans seiersambisjoner.

Evans mener videre at flere ryttere vil stille på start med store sammenlagtambisjoner ettersom Contador ikke vil være på plass.

- Ulike motstandere vil være mer motiverte for de føler de har større sjanser, mener 34-åringen.

Under langt mer dramatiske omstendigheter ble Jan Ullrich og Ivan Basso kastet ut av Tour de France før rittstart. Dette førte til flere overraskende sammenlagtprestasjoner. Blant annet fra Oscar Pereiro Sio og Cyril Dessel.

Cadel Evans startet sesongen i Trofeo Palma de Mallorca for en uke siden og blir å se på start i Gran Premio di Lugano i slutten av februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere