Evans med første ritt siden august

Foto: Christophe Ena (scanpix)

Stiller til start i Tour of Oman.

10.02.13 18:57

Mandag starter det seks dager lange etapperittet Tour of Oman.

Rittet byr på langt mer variert natur og terreng enn søsterrittet i Qatar. Derfor er det flere stjerner som velger å sesongstarte i Oman.

Én av dem er tidligere verdensmester og Tour de France-vinner Cadel Evans. Australieren hadde en noe skuffende 2012-sesong, hvor han bare ble nummer sju i rittet som han vant året før. 35-åringen har ikke konkurrert siden USA Procycling Challenge i august.

- Jeg ser fram til å sette på nummeret og konkurrere med lagkameratene mine igjen. Jeg valgte å begynne i Oman på grunn av det fordelaktige været og jeg hadde hørt masse godt om stedet. Å starte sesongen i bra vær er noe jeg ser fram til og det vil gi meg en indikasjon på hvordan sesongforberedelsene mine har vært, sier Evans.

Legger ikke press på kapteinen
Det er John Lelangue som skal lede laget i Asia. Den rutinerte sportssjefen vil ikke legge for mye press på Evans.

- Det er det første rittet i år for Cadel, så han har ikke noe press på seg. Vi tar ting dag for dag, men mulighetene våre for en god uke er høye, bemerker sportssjefen.

Også Philippe Gilbert ser fram til en sesongstart i varmere vær. Verdensmesteren er bosatt i Moncao, og kan fortelle at været ikke akkurat har vært det beste.

- Det har vært kaldt i Monaco, noe som ikke har vært ideelt for treningen. Vi får se hva jeg kan få til i Oman, sier Gilbert.

Kongeetappe til «Det grønne fjellet»
2013-utgaven er den fjerde i rekken av Tour of Oman. Fabian Cancellara vant den første utgaven i 2010, før Robert Gesink vant året etter. I disse utgavene ble Edvald Boasson Hagen nummer to sammenlagt. Han er den eneste som har stått på podiet i rittet mer enn én gang.

Peter Sagan tok hjem seieren sammenlagt i 2012, foran Vicenzo Nibali og Tony Gallopin.

Årets ritt går over seks fellesstartetapper. De fleste etappene inneholder kun moderate utfordringer. Unntaket er på den fjerde etappen. Da er det målgang på toppen av et fjell. Jabal Al Akhdhar, eller «Det grønne fjellet», tar rytterne opp til en målgang på 1235 meter.

Alexander Kristoff er eneste norske innslag i rittet.

BMC i Oman:
Brent Bookwalter, Steve Cummings, Yannick Eijssen, Cadel Evans, Philippe Gilbert, Taylor Phinney, Michael Schär og Greg Van Avermaet.

PS: Eurosport sender sammendrag fra alle etappene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.