Et BMC-lag på desperat jakt etter en klassikertriumf denne sesongen fikk et nytt slag for baugen da det mandag ble klart at Cadel Evans måtte trekke seg fra Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

Les også:Bruker 150 millioner til ingen nytte

Australieren måtte bryte Amstel Gold Race søndag, og det viste seg at han hadde bihulebetennelse.

- Cadel Evans skal kjøre Romandiet rundt om en uke og med bihulebetennelse ønsket vi ikke å ta noen sjanser.

- At det er meldt regn og kaldt vær gjør ikke saken noe bedre, så med tanke på rytterens helse var dette det riktige valget, uttaler BMCs lege Max Testa i en pressemelding.

Gilbert mister viktig hjelper
Nyheten er et hardt slag for BMC. Laget er regnet som et av verdens beste, men så langt denne sesongen har det blitt langt mer nesten enn fulltreffer for stjernegalleriet.

En frisk Cadel Evans ville vært en av storfavorittene i Fleche Wallonne (han vant rittet i 2010) og Liege-Bastogne-Liege.

Les også:Nordhaug tilbake på sykkelen

I tillegg til selv å være blant favorittene i klassikerne kunne den regjerende Tour de France-mesteren vært til god hjelp for Philippe Gilbert.

- Tour de France er det viktigste
Belgieren viste prov på gammel storform under Amstel Gold Race, men manglet litt hjelp på slutten og ble tvunget til å angripe for tidlig.

- Cadel hadde som mål å hjelpe Gilbert og Van Avermaet i disse to rittene, men vi har fortsatt et sterkt lag rundt de to.

- Det store målet hans denne sesongen kommer i juli. Derfor er det viktigste at han får en god gjennomkjøring i et hardt etapperitt som Romandiet rundt, sier sportsdirektør John Lelangue.

BMCs tropp i Fleche Wallonne består av Brent Bookwalter, Philippe Gilbert, Martin Kohler, Klaas Lodewyck, Mauro Santambrogio, Michael Schär, Greg Van Avermaet og Tejay van Garderen.