Det australske sykkellaget i det de olympiske lekene overbeviste ingen under landeveisrittet.

Mark Cavendish gikk så langt som å gi de gule og grønne skylden for egen nedtur etter det olympiske sykkelløpet. Han mente Matt Goss’ disipler burde tatt større ansvar i jakten på Alexander Kristoff & kompani.

- De andre lagene var overbevist om at hvis ikke de vant, så ville ikke vi vinne heller. Publikum var fantastisk, men australierne kjørte veldig negativt, sa « the Manx Missile» til BBC etter rittet.

Når sant skal sies hadde Australia Stuart O’Grady i bruddet, og veteranen spurtet inn til sjetteplass etter en lang dag i brudd.

Derfor valgte kaptein Matt Goss og hans hjelperyttere, deriblant Cadel Evans, å sitte rolig i hovedfeltet.

Medaljer: 0
Verken det australske herre- eller damelaget i sykling har maktet å innkassere medaljer så langt i de olympiske lekene.

Det australske laget skuffet stort i de forrige olympiske lekene. En sølvmedalje var alt australierne hentet hjem etter at konkurranse på landevei, bane, terreng og BMX var avholdt i Beijing.

Landet har stolte tradisjoner på velodromen og håper på flere medaljer i baneøvelsene, men landets første medaljesjanser åpenbarer seg allerede onsdag, da mennene skal sykle temporitt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Utmattet Evans
Bradley Wiggins er den store gullfavorittene etter sine etappeseire i Tour de France. Men ettersom både Fabian Cancellara og Tony Martin har veltet i oppkjøringen til det olympiske tempoløpet er det åpent om medaljene.

Den regjerende mester Cancellara er fortsatt et usikkert kort på start etter veltet i landeveisrittet.

Michael Rogers (Team Sky) og Cadel Evans (BMC Racing Team) var Australias medaljehåp, men sistnevnte kastet inn håndkledet søndag.

- Cadel Evans stiller ikke til start i mennenes temporitt, skriver Cycling Australia i en pressemelding.

2012 fortsetter å være en skuffelse for Evans.

Allerede etter den avsluttende tempoetappen i Tour de France ble det spekulert i om Luke Durbrudge, Heinrich Haussler, Mathew Hayman eller Mark Renshaw skulle erstatte 35-åringen, men det australske sykkelforbundet valgte å stole på en positiv utvikling for BMC-rytteren.

- Han er utmattet og vil ikke restituere seg til onsdag, heter det i meldingen.

Enhver deltager i det olympiske temporittet må også ha syklet landeveisrittet, men det er uaktuelt å erstatte Evans med Stuart O’Grady, Matt Goss eller Simon Gerrans.