RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Even fikk feil gull

Sist oppdatert:
Even Wetten overrasket skøyteverdenen med sitt sensasjonelle VM-gull på 1000 meter. Men etter medaljeseremonien fikk 22-åringen seg en overraskelse selv.

Det viste seg nemlig at han har fått feil gullmedalje av arrangørene. Den Wetten fikk om halsen, var det gravert inn «Ladies» på.

Gjør ikke noe
- Det betyr ingen ting. Det er resultatet som teller, ikke den blekkplata jeg har hengende rundt halsen nå, dessuten får jeg det ordentlige gullet etterpå, sier den nybakte verdensmesteren til TV 2 Nettavisen.

For da skøytelandslagets sportssjef Finn Aamodt oppdaget tabben tok han affære.

- Sist gang jeg kjente etter, var Even så visst ingen dame, sier Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Så mens gullhelten var opptatt med å sykle melkesyren ut av beina, tok Aamodt på seg jobben med å bytte ut damegullet med et skikkelig mannfolkgull.

- For det er vel ikke noe særlig for ham å ha en medalje med denne inskripsjonen hengende på veggen hjemme, humrer Aamodt fra arrangementskomitéens kontor.

Hodet koblet ut
Norges nye skøytehelt la ikke merke til forvekslingen selv i all viraken som fulgte den sensasjonelle seieren.

- Hodet mitt hadde sluttet å fungere på det tidspunktet. Da jeg skjønte at det ble gull gikk jeg over på autopilot, så det tenkte jeg ikke på i hele tatt. Jeg håper bare jeg ikke sa noe dumt i alle intervjuene etter at gullet var sikret, sier en før lørdag lite medievant 22-åring.

Men fortsetter seksessen for Wetten på søndagens 1500 meter, vil han få muligheten til å få både den skikkelige gullmedaljen på første forsøk - og mer mediatrening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere