Gå til sidens hovedinnhold

Evensen møter belgier

Mens Tim-Robin Lihaug møter erfaren tsjekker.

Andreas Evensen møter belgieren Alex Miskirtchian i den ene av stevnets to hovedkamper 9. februar. I den andre hovedkampen skal dansken Patrick Nielsen kjempe om interkontinentaltittelen i mellomvekt i World Boxing Association (WBA) mot briten Patrick Mendy.

Proffbokseren Tim-Robin Lihaug på sin side får sjansen mot den erfarne tsjekkiske lett tungvekteren Tomas Kugler i EM-stevnet til Evensen i Esbjerg.

Lihaug som bare er 20 år gammel, møter en svært erfaren tsjekker, som likevel ikke har noen imponerende kampliste. Kugler har bare vunnet 12 av 40 kamper. 27 er tapt og en er endt uavgjort.

Men tsjekkeren har stor erfaring, og han møter en bergensbokser med bare to kamper på baken. Begge er vunnet, og begge har han bokset for stallen til Helge Wærøy.

I Esbjerg skal han bokse for Sauerland Event, stallen til Cecilia Brækhus, og Lihaug håper virkelig han skal få kontrakt med tyskerne etter kampen. Men han vet også at dersom det blir tap, ja, da er proffkarrieren etter alt å dømme over.

- Å få prøve seg for Sauerland er som å gå en kamp for Bayern München eller Real Madrid i fotball, sier Lihaug til Bergens Tidende.

Han er ikke i tvil om at han har fått sitt livs sjanse som bokser, men han må overbevise for å komme inn hos Sauerland. Det er han innstilt på å gjøre i Esbjerg 9. februar. (©NTB)

Kommentarer til denne saken