RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyrlig Bjerkesøndag

Foto: Hesteguiden.com
Bjerke byr opp til gigantfest og både sportslig og spillemessig er det en vidunderlig søndag vi kan se frem til

Årets store travdag her hjemme står foran oss når Bjerke byr på de klassiske storløpsfinalene søndag. Norsk Travkriterium for treårige åpen klasse for både kaldblods- og varmblodshester skal avgjøres der hele 500 000 kroner venter vinneren. Norsk Travderby åpen klasse for både kaldblods- og varmblodshester skal avgjøres. Vinneren av kaldblodsderby tar med seg hele 750 000 kroner, mens vinneren av varmblodsderbyet tar med seg hele en million kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

I tillegg er det naturligvis også finaler for for hoppene både i Kriteriet og i Derby. 250 000 kroner venter vinneren av Hoppekriteriet for kaldblods, mens hele 375 000 kroner venter vinneren av Hoppekriteriet for varmblods. I Hoppederby for de kalde venter 375 000 kroner vinneren, mens vinneren av Hoppederby for varmblods kan hente ut en seierssjekk på 500 000 kroner. Det er altså enorme penger å kjøre om for både kusker, trenere og hesteeiere søndag når sportens blå bånd skal deles ut.

Også spillemessig er det en kanonomgang som venter i V64-spillet. All den tid det ikke ble utbetaling for fire rette under fredagens V64-løp på Ørebro er det 1 192 124 SEK ekstra i sekserpotten og det er internasjonalt spill til Bjerke søndag. Det forventes skyhøy omsetning og vanskeligshetsgraden i V64-spillet søndag er høy.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Bjerke søndag
V4 kl 13.20
V64 kl. 15.12
V5 kl 16.05
DD kl. 17.05

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Fosser til tet og vinner?
Bankeren var vi aldri i tvil om og den dukker opp i finalen av kaldblodsderby som er V64-4. Kjetil Djøseland vant kaldblodskriteriet med 3 Norheim Svenn i fjor og selv om årets sesong ikke har blitt så innbringende hittil, så har den svært dyktige travtreneren fra Forus åpenbart truffet perfekt med toppformen. Fjerde sist på Bollnäs (2. juli) var det garantert seieren som røk da hesten galopperte i overlydsfart ut av den siste svingen. Tredje sist ble en så bra hest som Lidå Ø.K. frakjørt med 30 meter nedover oppløpet hjemme på Forus og likevel så det ikke ut som Kjetil Djøseland kjørte en meter. Nest sist ble gode Erga Odin frakjørt med 70 meter de siste 500 metrene og fortsatt så det ut som Kjetil Djøseland og Norheim Svenn hadde flust med krefter på lager.

I kvalifiseringsløpet sist på Bjerke var en så bra hest som Timian Scott helt sjanseløs til å utforde og igjen så det ut som Norheim Svenn hadde masse krefter spart.

Norheim Svenn følger bilen og fra spor tre bak bilen søndag, er det tilnærmet tetgaranti. 1 Myr Faksen og 2 Hellin Faxen har begge hatt et svært lukrativt år bak seg, men får Norheim Svenn teten i dette løpet, så har vi vondt for å se at Norheim Svenn taper. Hesten er dønn travsikker og all den tid Norheim Svenn også vant Kriteriet i fjor, så antar vi at Djøseland har nervene under kontroll. Norheim Svenn blir trolig knepen favoritt, men i en ellers meget utfordrende V64-omgang betyr det svært lite. Vi var aldri i tvil og tror 3 Norheim Svenn og Kjetil Djøseland seiersdefilerer etter V64-4.
Rangering V64-4: A: 3 B: 2-1 C: 4-5-9-10-6-11-12-8-7

Hvor god er Pasha?
V64-omgangen innledes med et stayerløp over grunndistansen 3120 meter og det starter 15 hester over fire ulike distanser. Løpet er åpent på forhånd, men Pål Buer har en riktig fin hest i 5 Pasha, som har imponert voldsomt de siste månedene. Får Buer teten fra spor fem i volten, kan det bære hele veien, men motstanden er naturligvis skjerpet søndag.

1 Right On Time gjør sitt daglige virke i Danmark og har levert en rekke fine løp der. Spor en i volta betyr gunstig løpsopplegg underveis og heller ikke utenkelig at gjestekusk Eirik Høitomt vil teste å kjøre i tet. 10 Vasadu hentet faktisk 40 meter tillegg på gode Alejandro Hall på Sørlandet sist og 3100 meter betyr lite. Feilfritt er Hamre-hesten en klar seierskandidat her. 9 Barifant tok enkelt ned stallskriket G.H. Trotter i V75 sist lørdag og er naturligvis tidlig aktuell her. 8 Pershing Boy drar klar fordel av distansen og Nilsen-traveren har vist form i Sverige i lang tid. Feilfritt kan hesten vinne.

7 Ultimate Rock står spennende til i springspor sammen med gjetekusk Bjørn Goop. Er også en tetkandidat og har trolig klasse nok til å vinne. 6 Kain Face er sterk og går til mål, men er ikke den fremste tetkandidaten. Får hesten gode rygger underveis, kan hesten overraske. 12 Anthony Boko (skuffet litt sist, men er i form), 14 Victor Palema (litt usikker form) og 11 Relax Jet (forbedret sist) står alle knallhardt til på 40 meter tillegg og er eventuelt aktuelle på videre gardering, men de har svært tøffe oppgaver foran seg.
Rangering V64-1: A: 5 B: 1-10-9-8-7 C: 6-12-11-14-4-2-15-3-13

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

V64-2 - Norsk Travkriterium. Norskfødte 3-åringer. 2100 meter autostart.
750 000 kroner venter altså vinneren av varmblodskriteriet og det er blitt et glitrende løp såvel sportslig som spillemessig. Vi strekker ut haken og lanserer 10 N.Y. Love Game som vår favoritt. Til smått ubegripelige 46 ganger pengene vant hesten meget overbevisende i sitt kvalifiseringsløp. Feide da forbi konkurrentene nedover den siste langsiden og bekreftet inntrykket av at dette er en topphest. Bakspor er neppe noe minus i denne finalen og Tom Erik Solberg er spennende makker på Westergaard-hesten.

Det er slett ikke enkelt å lese startsiden av dette løpet, men det er ikke utenkelig at Bjørn Goop kan kjøre seg til tet etterhvert med 3 Conquestador B.R. Det var fin stil på hesten i kvaliken og dersom det ikke koster for mye å komme seg foran, kan det bære helt til mål. 1 Papagayo E. gjorde hakkemat av en så bra hest som Cherubino i sitt kvalifiseringsløp. Det var fra dødens og skulle Hop lykkes å forsvare sitt innerspor (noe vi ikke tror veldig mye på), så øker vinnersjansene. Blir hesten overflydd er spor en en klar ulempe.

2 Becky's Serious vant lett i sitt kvalløp, men søndag er det opp til bevis. 8 Caprino B.R. var toer fra dødens i det kvalifisieringsløpet og går til mål. Det gjør også 9 Manley som kan få et fint løp herfra. Hidden Secret er trolig tethesten, men det er ikke utenkelig at gjestekusk Jeppe Juel tester foran da. Møter tøffe konkurrenter nå, og vi innbiller oss at hesten er enda hvassere med ryggløp. 7 Ready Eddie ble brukt knallhardt i sitt kvalifiseringsløp og har tapt sportrekningen her, men umulig er det ikke. Årets kriterium er åpent og vi må nesten gardere bredt.
Rangering V64-3: A: 10 B: 4-1-2-8-9-3-7 C: 5-6-11-12

V64-3/V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Årets utgave av Trygve Diskeruds minneløp og her kommer definitivt ikke 15 Tekno Odin til noe dekket bord. Vi tror mest på et par av strekhestene og setter 1 Torpa J. først. Vi hadde veldig tro på hesten også i det siste løpet, men dessverre ble hesten overflydd av Lome Brage fra start og siden var det ikke dagslys å se. Her kan det bli tet eventuelt lederrygg, og hesten er i knallform.

Det er også 6 Rokne Eld som speedet inn til enkel seier i et V75-løp på Sørlandet nest sist og fulgte opp med et pangløp i Finland sist. Rokne Eld er bra fra start og kan få tet her, eventuelt lederrygg. 15 Tekno Odin blir en av søndagens aller største favoritter, men han har vist før at han er sårbar når han skal klive rundt et felt fra tillegg. Vi nøyer oss med tredjevalg på storfavoritten. 3 Remelden er i kanonform og kan utfordre om seieren, Det kan muligens også 5 Tin Tveiten (dersom det klaffer med løpsopplegget) og likeså 13 Joker Elden, men da tror vi også vinneren er nevnt.
Rangering V64-3/V5-1: A: 1 B: 6-13-3-5-13 C: 4-11-10-9-12-14-2 D: 7-8

V64-5/V5-3/DD-1 - Karsten Buers æresløp. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Med favoritten 7 Mr X. F. Royal i et svært sjanseartet spor, er årets utgave av Karsten Buers æresløp blitt en svært åpen affære. Under tvil setter vi 3 Winmecredit først. Undertegnede bankerspilte hesten på sine andelslag på Eksperten sist lørdag, men det var et annet løp. Teten er uansett innen rekkevidde og Winmecredit er seig derfra.

7 Mr X.F. Royal avgjorde i et jafs på Bjerke sist onsdag og imponerte igjen. Men møter altså fem hester fra Hamre-stallen her og startsporet er vrient. 4 Hitchcock var urtapper fra ledelsen sist, men måtte gi tapt på målfoto mot Yarrah Boko. Her er startsiden mer uviss. Bak disse er det svært åpent og vi ser mange vinnerkandidater i V64-5.
Rangering V64-5/V5-3/DD-1: A: 3 B: 7-4-5-2-1 C: 10-6-8-9

V64-6/V5-4/DD-2 - Norsk Travderby. Norskfødte 4-åringer. 2100 meter autostart.
Hele 1 million kroner venter vinneren av årets travderby for de varmee og Trond Anderssen har to av de heteste favorittene på forhånd. Vi setter 3 Aqua Challenger først, da vi har god tro på at Lars Anvar Kolle og Aqua Challenger sitter i føringen ut av den første svingen. Hesten har sett lysende ut på slutten og kan veldig fort lede dette rundt om. Vi bankerspiller hesten på det minste V64-forslaget og i DD-spillet.

9 Support Justice har hatt sine skadeproblemer i år, men ble frisk i tide og seiret svært lett i kvaliken. Men vi er ikke sikre på at Gundersens øyensten, tar ned en tetløpende Aqua Challenger. Vi tror vinneren er blant disse to, og dropper således 2 Thai Broadway fra våre kupongforslage. Thai Broadway har vært en av derbyfavorittene hele veien, men kan ikke være med fra start. Er nok avhengig av at det løser seg med gode rygger underveis for å stikke nesen først, og vi har klart mest tro på de to førstnevnte.

Oppkomlingen 5 Baldini kan være en joker, mens 8 Thai Investment så veldig pigg ut etter sen åpning i Baldinis seiersløp i kvalifiseringen. Sammen med 1 X. Factor er disse tre aktuelle for de som vil gardere bredt i V64-6.
Rangering V64-6/V5-4/DD-2: A: 3 B: 9-2-5 C: 8-1-4-12-10-6-7-11

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere