RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: scanpix

Everton-fans stormet banen

Sist oppdatert:
Nå kan Brann vente seg en saftig bot etter at hjemmefansen kastet biljardkule bak Everton-keeper Tim Howard.

(iBergen.no) Etter at sluttsignalet gikk og Everton hadde vunnet 2-0 stormet flere av supporterne banen i gledesrus.

Nå kan Brann vente seg en gigantbot fra UEFA.

- Slikt bør ikke skje, men det er vanskelig å gardere seg mot. De supporterne som stormet banen var supportere som hadde klart å skaffe seg billetter på Brann-seksjonen i nærheten av Everton-supporterne, sier arrangementssjef Jan Tore Guntveit.

Rapportert
Før kampen var Everton tildelt rundt 900 billetter. I tillegg klarte andre Everton-supportere å skaffe seg billetter gjennom svartebørs og kontakter i Norge. De som stormet banen hadde i forkant bøyd av et gjerde i forkant av stormingen.

Stormingen av banen er registrert i rapporten til UEFA-delegatene og neste steg er at saken tas opp i doms- og sanksjonsutvalget i UEFA. Under normale omstendigheter vil arrangøren, i dette tilfellet Brann, få en bot i titusenkroners-klassen.

Brann kan også vente seg en sterk reaksjon på at det ble kastet en biljardkule mot Everton-keeper Tim Howard i andre omgang.

Beruset
Flere av de rundt 20 personene som stormet banen skal ha vært overstadig beruset. Både spillere og andre Everton-fans ropte dem av banen. En seksjon av bortesupporterne begynte også å pipe mot dem som stormet banen.

Brann kan muligens også vente seg trøbbel i forhold til gjengen av Everton-supportere som tok seg ned til ståplass-området – noe som ikke er tillatt under europacupkamper.

Supportersjef i Everton Norge Armand Viik beklager hendelsen.

- Skal ikke skje
- Slikt skal ikke skje og episoden er beklagelig. Når det er sagt skal det sies at jeg tror Brann vil få trøbbel fra UEFA i forhold til manglende sikkerhet. Det var ikke mange vakter til å passe på hva som foregikk. Det skulle selvsagt ikke skjedd, men jeg har aldri opplevd at Everton-supportere har stormet banen før. Det var bra at spillerne og de andre supporterne ropte dem av hvert fall, sier Viik til iBergen.no.

Det er usikkert hvor stor bot Brann kan vente seg, men klubben har også tidligere i årets UEFA-cup vært i trøbbel i forbindelse med bortesupportere. I kampen mot Hamburg på Stadion kastet bortesupportere bengalske lys ut på banen.

LES OGSÅ:
Skal «hjelpe» Brann til Champions League

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere