EVERTON - BRENTFORD 2-3:

Mens Leeds skaffet seg et svært viktig poeng på overtid mot Brighton tidligere på dagen, mislyktes Everton på eget gress mot Brentford.

Det svingte voldsomt av oppgjøret på Goodison Park, men dessverre for hardt pressede Frank Lampard og hjemmelaget endte kampen med 2-3-tap.

Everton hadde allerede tatt ledelsen ved Dominic Calvert-Lewin da Richarlison ropte på straffe etter 18 minutter. Drakten hans ble holdt av Kristoffer Ajer og sto ut som et seil, men dommer lot spillet gå.

Les også: Bommet da det gjaldt som mest i vanvittig drama. Tittelhåpet lever for Liverpool

To røde

Brentford banket ballen i angrep, der Ivan Toney på vei gjennom ble hindret av Jarrad Branthwaite. Dommeren dro opp det røde kortet.

Et Séamus Coleman-selvmål førte til 1-1 åtte minutter før pausen. Straffescoringen fra Richarlison rett før sidebyttet ga likevel nytt håp om seier for et Everton med ti spillere.

Men Brentfords Yoane Wissa og Rico Henry snudde på alt for de svakt plasserte vertene med sine mål på headinger etter hvilen.

Les også: Pinlig rekordtap for Riises lag: - De vasker gulvet med Avaldsnes

Også Everton-innbytter Salomón Rondón ble sendt i garderoben med direkte rødt kort før kampen var over.

Angriperen kom inn som innbytter seks minutter før full tid, men klarte ikke å holde seg på banen særlig lenge. Et hodeløst taklingsforsøk mot Brentfords matchvinner Henry sørget for det.

- Utvist etter fire minutter. Det er en skandale. Rett og slett en skandale. Hvordan er det mulig å gjøre det der? Han er ikke i nærheten av ballen, ikke i nærheten av noen ting, kommenterte TV 2s Peder Mørtvedt.

Nervepirrende bunnstrid

Everton har to kamper igjen på å sikre plassen. En seier, enten hjemme mot Crystal Palace eller borte mot Arsenal, vil være nok.

Lampard og kompani blir liggende på 16.-plass på Premier League-tabellen med 36 poeng.

Burnley er på nedrykksplass med 34 poeng, og møter henholdsvis Aston Villa borte og Newcastle på hjemmebane i sine to siste kamper.

Mellom dem ligger Leeds plassert med 35 poeng. Klubben til Kristoffer Klaesson og Leo Hjelde har kun igjen Brentford på bortebane i siste runde.