Everton skal ha tapt 260 millioner pund i perioden 2017 til 2020. Reglene tilsier at en klubb kan tape maks 105 millioner pund over en treårsperiode. Dersom klubben finnes skyldig i brudd på reglene kan den bøtelegges eller trekkes i poeng, skriver Daily Mail.

Venter på en avklaring

Grunnet covid-19 får klubbene imidlertid lov til å regne ut gjennomsnittet av tapet for 19/20 og 20/21 sesongene, og regne dette som et år, skriver BBC.

Klubbene i Premier League skulle presentere regnskapet sitt for 20/21 sesongen i desember, men grunnet uklarhet rundt hvor mye av tapene man kan avse på grunn av covid-19, har fristen blitt satt til senere denne måneden. Tapet for 20/21 har blitt anslått å være på 100 millioner pund for klubben fra Liverpool.

Forventer tap av ytterligere 300 millioner pund

I forrige uke innstilte Everton alle sponsoravtaler tilknyttet deres store, russiske sponsor, Alisher Usmanov. Flere britiske medier skriver at dette kan forårsake et tap på 300 millioner pund over en 20-års-periode.

Les også: Pochettino og Neymar slaktes etter PSGs nedtur

Ingen har noensinne brutt reglene, slik Everton nå står i fare for å gjøre. Det er forventet at Premier League ved sesongslutt vil anklage og sanksjonere klubbene som har brutt reglene.

Stort pengebruk

Everton har brukt store summer på overgangsmarkedet de siste årene, i tillegg til at klubben planlegger å bygge ny stadion.

Everton brukte i perioden mellom 17/18 og 21/22-sesongene totalt 497,47 euro på overganger, hvor Gylfi Sigurdsson i 17/18-sesongen var den dyreste med sin prislapp på 49,4 millioner euro.

Det ble riktig nok færre signeringer sommeren før 21/22-sesongen, da Everton signerte fire bossmannspillere og Demarai Gray for to millioner euro.

Pengesekken åpnet seg imidlertid på nytt i vinterens vindu, da Everton brukte 37,5 millioner euro på Vitaly Mykolenko og Nathan Patterson, i tillegg til at Dele Alli, Donny van de Beek og Anwar El Ghazi kom på lån.

Les også: Sanksjoner mot klubbeier - får ikke selge klubben

Tross dette skal «The Toffees» ikke være bekymret, siden de har vært i tett dialog med Premier League de siste årene angående deres aktivitet på overgangsmarkedet, skriver Liverpool Echo.

Everton mener de er innenfor hva som er lov, selv om de har operert på grensen til regelverket.

Fare for nedrykk

Everton ligger bare et poeng over nedrykksstreken i Premier League og har neppe råd til å bli trukket i poeng dersom de skal overleve i divisjonen. Hvor mange poeng de risikerer å miste i forbindelse med straffen er fremdeles ukjent.