Gå til sidens hovedinnhold

Everton stoppet Tottenham

Tottenham hadde ikke tapt på ni kamper, men mot Everton sa det stopp.

EVERTON-TOTTENHAM 2-1: Tottenham-fansen har håpet på å kjempe om ligagullet denne sesongen, og har vist sterk form den siste tiden. London-klubben hadde tre strake seirer og hadde ikke tapt på sine ni siste ligakamper.

Men Seamus Colemans scoring et kvarter før slutt gjorde at Tottenham gikk på sitt femte tap denne sesongen. Coleman hadde tidligere brent en kjempesjanse, og var tydelig fornøyd med å få uttelling.

Det var ikke ufortjent at Everton stakk av med seieren. Hjemmelaget hadde flest sjanser i det som var en meget underholdende kamp.

To mål på elleve minutter
Everton fikk en kjempestart på kampen da Louis Saha banket ballen i mål fra drøyt 20 meter etter tre minutter. Tottenham-keeper Heurelho Gomes var sjanseløs.

Hjemmefansen kom seg likevel raskt ned på jorden suksesspartnerskapet Rafael van der Vaart og Peter Crouch slo til igjen etter elleve minutter. Høyreback Alan Hutton slo inn til Crouch som headet ballen i en fin bue på tvers av feltet. Der kom nederlenderen på et fint løp og headet ballen til side for Tim Howard i Everton-buret.

Everton tok deretter over føringen av kampen, men klarte ikke å omgjøre overtaket til mål. Like før slutt fikk Peter Crouch ballen i nettet, men målet ble korrekt avblåst for offside. Den meget underholdende omgangen endte 1-1.

Andreomgangen startet i samme spor da Seamus Coleman fikk en kjempesjanse etter 50 minutter. Høyrekanten kom alene med Gomes og hadde folk foran mål, men valgte å avslutte selv. En avslutning som gikk rett på Tottenham-keeperen.

Deretter hadde begge lag en kjempesjanse hver før Coleman traff blink etter 75 minutter. Tottenham prøvde seg med en sluttspurt, men fikk ikke uttelling. Dermed kan i hvert fall den blå delen av Merseyside juble i kveld.

Vant uten Cahill
Everton lå på en 14. plass før dagens kamp, og hadde spilt uavgjort i halvparten av ligakampene sine denne sesongen før dagens kamp. Tim Cahill er med landslaget til Australia, som forbereder seg til Asia cup og var ikke på banen.

Tottenham lå på en 4. plass, og hadde vunnet fire av ni bortekamper denne sesongen. Den plasseringen beholder de etter Chelseas tap mot Wolverhampton.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken