EVERTON - BRENTFORD 4-1:

Lampard fikk en strålende start på Everton-karrieren da han ledet blåtrøyene videre til femte runde i FA-cupen på bekostning av Brentford.

- Everton-fansen, spillere og Lampard selv fikk alt de kunne drømme om, og litt til, sa Viaplay-kommentator Kasper Wikestad da sluttsignalet gikk.

Yerry Mina, Richarlison, Mason Holgate og Andros Townsend scoret målene som sørget for hjemmeseier på Goodison Park. Ivan Toney sto for gjestenes scoring fra straffemerket.

Donny van de Beek og Dele Alli ble begge hentet til Everton på deadline day, men de to var ikke med i troppen til lørdagens kamp. Heller ikke Christian Eriksen, som har skrevet under på en seksmåneders kontrakt med Brentford, var å se i bortelagets kamptropp.

Mina sendte Everton i føringen etter 32 minutter. Midtstopperen stanget ballen i nettet etter en presist slått corner fra Demarai Gray.

Rett etter hvilen satt kveldens andre for blåtrøyene. Allan løftet ballen over Brentford-forsvaret til Richarlison, som banket ballen forbi en utrusende David Raya.

Få minutter senere fikk Toney muligheten til å redusere for gjestende fra ellevemeteren. Spissen ble falt av Jordan Pickford, og satte selv straffen sikkert nede ved den venstre stolperota.

Etter 62 minutter var imidlertid Everton tilbake i en tomålsledelse. Holgate dukket opp på en corner og fikk headet inn 3-1-scoringen.

Like før slutt fastsatte Townsend sluttresultatet til 4-1, da han fra 15 meter banket ballen nede i det høyre hjørnet.

Dermed endte det med en komfortabel seier for Lampard og co.