Everton ydmyket Manchester United på Goodison Park

YDMYKELSE: Everton rundspilte Manchester United på Goodison Park.

YDMYKELSE: Everton rundspilte Manchester United på Goodison Park. Foto: Jason Cairnduff (Reuters)

Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble rundspilt.

21.04.19 18:05

EVERTON - MANCHESTER UNITED 4-0

Det ble en skuffende ettermiddag for Manchester United mot Everton på Goodison Park, da de blåkledde vant 4-0 på den blå siden av Merseyside. Marco Silvas mannskap hadde god kontroll i store deler av oppgjøret.

Richarlison gav Everton ledelsen før kvarteret spilt, før Gylfi Sigurdsson scoret lagets andre mål i løpet av de første 45 minuttene. Lucas Digne og Theo Walcott satte inn Evertons tredje og fjerde i den andre omgangen.

Dette er United største tap i Premier League siden oktober 2016, da Chelsea vant 4-0 over United på Stamford Bridge. Den gangen var det José Mourinho som var United-trener.

Dermed har United tapt fire av sine fem siste kamper i alle turneringer, og sine tre siste bortekamper i Premier League.

Etter kampslutt gikk Ole Gunnar Solskjær bort til de tilreisende Manchester United-supporterne og strakte hendene i været.

- Det gikk feil fra første fløytesignal. Jeg vil bare beklage til fansen. De er de eneste med klubbemblemet som kan holde hodet høyt i dag, for vi kan ikke det, Solskjær ifølge BBC og fortsetter.

- Vi presterte rett og slett ikke. Dette var ikke et Manchester United-lag verdig. Vi holder våre hender opp og beklager til alle som er assosiert med klubben, sier nordmannen.

BEKLAGER: Ole Gunnar Solskjær gikk bort til de tilreisende Manchester United-supporterne og beklaget etter å ha blitt ydmyket mot Everton. Foto: Oli Scarff (AFP)

Les mer: Solskjær mener United må gjenoppbygges: - Vi må få kulturen vår tilbake

- Vi snakker om de samme spillerne

Tidligere denne uken hadde Solskjær snakket om Uniteds nødvendighet av å finne tilbake til sin egen kultur, og det som gjorde klubben deres spesiell. United-spillernes manglende evne til å gi alt for klubben var noe klubblegenden Gary Neville også hadde lagt merke til:

- Det gjør meg forbanna, det får blodet til å koke. Jeg kjøpte det ikke at disse spillerne var fantastiske da begynte å vinne med Ole for noen måneder siden. Jeg husker kampen mot Liverpool da vi alle hyllet dem. Da var alt perfekt, og José Mourinho var en taper. Nå ser vi hva Ole snakket om på fredag, og at spillerne trenger en «reality check», sa Neville til SkySports, som også fremhevet spillernes manglende vilje.

- Jeg så kampen mot Barcelona, og spillerne latet som de løp tilbake etter å ha mistet ballen. Det er tull. Det er mye distraksjoner rundt kontrakter, og dette er en stor uke. De har Manchester City til midtuka og så Chelsea. Etter den kampen vet de i praksis om de spiller Champions League neste uke, sa Neville.

Heller ikke Jamie Carragher holdt tilbake i sin kritikk av Uniteds spillere.

- At Solskjær har vært i jobben en stund, og vi snakker fortsatt om de samme navnene ... Pogba, Martial, det er de samme hele tiden. Da jeg spilte i Liverpool så hadde vi spillere vi tenkte «å nei, vi kan ikke miste ham!» Det er det samme med United nå. David de Gea tuller rundt med kontraktssituasjonen sin, Pogba har det samme.

STORTAP: Solskjær måtte se sitt United-lag tapte 0-4 mot Everton. Foto: Jason Cairnduff (Reuters)

- Det er den ideen om at dersom en spiller forlater klubben, så faller alt sammen. Dette er Manchester United, en av verdens største klubber, sa Carragher, som oppfordret United til å begynne å ta viktige valg rundt sine mest profilerte spillere.

Mens Everton fortsatte å angripe og dominere United, så oppsummerte TV 2-kommentator Endre Olav Osnes oppgjøret slik:

- Det er skikkelig lekestue her, det er helt spinnvilt, sa kommentatoren, mens Everton fortsatte å spille ball i hatt med United-spillerne.

- Dette er en dag man aldri kommer til å glemme, fortsatte Osnes etter at Everton hadde satte sitt fjerde mål.

Tapet betyr at håpet om om Champions League svinner hen for United. De rødkledde ligger på sjetteplass med to poeng opp til Arsenal på fjerdeplassen. Unai Emerys mannskap har, i skrivende stund, én kamp mindre spilt.

Everton tar et byks oppover på tabellen med den overbevisende seieren over United. Silvas mannskap befinner seg nå på syvendeplass med kun fire runder igjen av årets sesong.

Les mer: - Solskjær kan miste assistenten i United

Energirikt Everton - tafatt United

Det var Everton som startet best på Goodison Park, og trykket Manchester United tilbake på banen. Etter ti minutter spilt var de blåkledde fra Merseyside nære ved å ta ledelsen mot Solskjærs mannskap.

Etter en corner falt ballen perfekt ned til Richarlison, som hadde tid til å avslutte. Kun en fantastisk redning fra David de Gea gjorde at United holdt nullen etter de første ti minuttene.

Kun få minutter senere skulle brasilianske Richarlison igjen vise seg frem, og denne gangen gjorde han ingen feil. Dominic Calvert-Lewin stusset et langt kast videre inn i boksen, og Richarlison, på akrobatisk vis, hamret inn 1-0 for Marco Silvas mannskap.

«HVA GJØR VI NÅ?»: Ingenting stemte for Paul Pogba og Manchester United. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

United så tafatte og energiløse ut i store deler av oppgjøret, og maktet ikke å skape noe truende på den offensive fronten. Det nærmeste de kom i den første omgangen var et skudd over mål fra Marcus Rashford etter 19 minutter, etter en langpasning fra Paul Pogba.

Everton, på sin side, hadde virkelig fått blod på tann hjemme på Goodison. Like før halvtimen spilt suste de blåkledde på kontra og Idrissa Gueye fant Gylfi Sigurdsson. Islendingen vente vekk Nemanja Matic og hamret ballen i mål fra distanse.

Everton ledet 2-0 etter litt over halvspilt første omgang mot et Manchester United som simpelthen ikke hang med i den første omgangen på den blå siden av Merseyside.

United maktet overhode ikke å slå tilbake, og like før pause fikk Richarlison nok en sjanse like utenfor Uniteds boks. Denne gangen maktet De Gea å avverge fra den brasilianske stjernespilleren.

Everton hadde stålkontroll på United i den første omgangen, og kunne smile bredest etter de første 45 minuttene på Merseyside. Dommer Paul Tierney sendte lagene til pause på stillingen 2-0 til de blåkledde.

Les mer: Søndagens Premier League-rykter

Ydmykelse

Solskjær forsøkte å ta grep i pause ved å bytte inn Ashley Young og Scott McTominay til den andre omgangen. Det skulle vise seg å ikke ha den ønskede effekten for den tidligere Molde-treneren.

Det skulle nemlig ikke ta mer enn ti minutter før Everton igjen fant veien til nettmaskene. De Gea fikk klarert en corner, som landet perfekt hos Lucas Digne utenfor United-boksen. Franskmannen hamret til, og ballen fant veien til nettmaskene bak De Gea.

DUELL: Det ville seg ikke for Anthony Martial og Manchester United mot Seamus Coleman og Everton. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Like før timen spilt holdt Sigurdsson på å fullføre ydmykelsen da han forsøkte å skru en corner direkte i mål. Kun en vanvittig inngripen fra De Gea stoppet islendingen fra å feire sitt andre mål for ettermiddagen.

Det skulle bli verre for United, for like etter timen spilt suste Everton på kontring. Sigurdsson fant innbytter Theo Walcott med en herlig stikker, og den tidligere Arsenal-angriperen gjorde ingen feil.

Alene med De Gea fant engelskmannen veien til mål, og Everton fortsatte ydmykelsen av United. Det stod 4-0 til hjemmelaget på Merseyside.

Anthony Martial ville ha straffe i den andre omgangen da han ble revet i trøya av Seamus Coleman, uten at dommer Tierney pekte på straffemerket. I det 70. minutt fikk han også avsluttet inne i Everton-boksen, men ballen snek seg utenfor Jordan Pickfords lengste stolpe.

United hang ikke sammen i noen av spillets faser, og Everton kunne fort ha scoret enda mer på Goodison Park. Det ble med de fire for Marco Silvas mannskap, som ydmyket Manchester United og Ole Gunnar Solskjær 4-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.