*Nettavisen* Sport.

Evertons ukjente stjerne

Foto: AFP/Scanpix

Everton sikret poeng mot Newcastle takket være Lee Carsleys utsøkte frisparkmål. Og nettopp Carsley har spilt en viktig rolle for årets store overraskelseslag.

28.11.04 22:44

NEWCASTLE - EVERTON 1-1: Newcastle tok ledelsen på St. James' Park søndag, etter at Craig Bellamy avsluttet et fantastisk angrep ved å sette ballen forbi Evertons sisteskanse.

Lee Carsley sørget for 1-1 da han skrudde et frispark i krysset.

Men det kunne blitt langt flere mål. Både Marcus Bent, som bommet på åpent mål, og Craig Bellamy bør slite med nattesøvnen etter å ha spolert gedigne målsjanser i søndagens underholdende kamp.

Poengdelingen var Evertons tredje denne sesongen. De blåkledde fra Beatles-byen Liverpool ligger på tredjeplass i Premier League med 30 poeng. Mye av æren for det må tilskrives de to krigerne på midtbanen; Thomas Gravesen og Lee Carsley.

Carsley (30) kom til Everton fra Coventry for 1,9 millioner pund for snart tre år siden. Iren har spilt fotball på toppnivå i England i flere år, blant annet for Derby og Blackburn, men det er først med Evertons suksess denne sesongen han virkelig har vist seg fram.

Sugende taklinger og stor løpskapasitet er varemerkene - for både Everton og Carsley. Det ser mer og mer ut som en vinneroppskrift.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag