RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Evertons viktigste signering

Fansen ønsker flere spillerkjøp, men Evertons viktigste handling denne sommeren var å sikre Mikel Artetas framtid i klubben.

Den lille spanske midtbanespilleren har vokst seg større og større i engelsk fotball, etter overgangen fra Real Sociedad vinteren 2005. Arteta kom for å erstatte danske Thomas Gravesen, som gikk til Real Madrid etter en kjempesesong, men ingen har savnet dansken siden.

Årets midtbanespiller
Baskeren, med fortid i Barcelona, PSG og Glasgow Rangers har det meste. Han bruker ballen som en tyrefekter bruker den røde kappen. Han kan drible, han kan slå den fantastiske gjennombruddspasningen og han kan skru’n som Beckham.

Det er ikke uten grunn at Sky Sports’ seere kåret ham til årets midtbanespiller i Premier League sist sesong, foran blant andre Cristiano Ronaldo.

I sommer signerte han en ny femårskontrakt med Everton. Det samme gjorde australske Tim Cahill. Det var antakelig de viktigste signeringene Everton kunne gjort. Men det er ingen hemmelighet at evertonfansen ønsker seg flere kjøp. Det har blitt med Phil Jagielka fra Sheffield United og Steven Pienaar på lån fra Borussia Dortmund.

Når Everton skal ut i Uefa-cup, i tillegg til serie og hjemlig cupspill, tror Nettavisen at det vil tære på en ikke alt for solid spillerstall. Som Newcastle og Blackburn beviste i fjor, så får man en negativ reaksjon i Premier League når man spiller mange Uefa-cupkamper med dårlig bredde i troppen.

Vi tror Everton kommer til å lide noe av den samme skjebnen i år, og tipper at klubben faller ned rundt midten av tabellen.

På flyttefot
Like engasjerende som starten på en ny sesong, er stadiondebatten som pågår i Everton. Styret i klubben har lagt fram planene til et nytt stadion i Kirkby, men dette har splittet supporterne i to.

De som mener at Kirkby er alt for langt fra sentrum av Liverpool, siden det geografisk ligger utenfor Liverpool by, og de som mener at klubben uansett ikke har annet valg enn å flytte dersom man skal henge med i toppen av engelsk fotball.

I slutten av august kommer resultatet av avstemningen blant supporterne. Blir det et nei-flertall, legger klubben flytteplanene på is.

Nettavisens tips: 10. plass

Hva tror du om Everton kommende sesong? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere