*Nettavisen* Sport.

Evig firer

Foto: (foto: scanpix)

Om fjerdeplass er den bitreste plasseringen? Spør Kristin Størmer Steira.

24.02.06 14:02

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Fredag gikk 24-åringen fra Tana inn til sin tredje individuelle fjerdeplass under Torino-lekene. Steira var med og satte sitt preg på fellesstart-tremila i 29 kilometer, men mot slutten av den siste lange mota var det ikke mer krefter igjen.

Pinne stiv
- Jeg ble pinne stiv, men ga egentlig ikke opp håpet om medalje før inne på stadion. Jeg håpet i det lengste at en av de andre skulle få det, sier Steira.

Men slik gikk det ikke. Katerina Neumannova, Julia Tsjepalova og Justyna Kowalczyk hadde krefter igjen og la beslag på medaljeplassene. Dermed ble det nok en fjerdeplass på Kristin Størmer Steira.

- Egentlig har dette vært et veldig bra OL for min del. Hadde jeg bare fått en medalje¿

Dager med dårlig stemning
I tillegg til de individuelle plasseringene, gikk Steira på det norske stafettlaget som endte på femteplass etter at Marit Bjørgen sprakk. I det hele tatt har det blitt mye negativitet rundt de norske langrennsløperne i dette mesterskapet.

- Det har vært en del dager med litt dårlig stemning, bekrefter Steira.

Etter stafetten kostet de norske jentene likevel på seg en flaske sjampanje – som sto klar til en eventuell gullfest.

Feiret femte med sjampis
- Hilde GP kom til meg klokka ti om kvelden og sa «du – skal vi ikke sprette den sjampanjeflaska likevel». Og det gjorde vi, gliser Steira, som er livsnyteren på det norske damelaget.

Å få dagene til å gå har likevel vært et problem i Pragelato, den lille landsbyen der langrennsløperne har bodd under lekene. Stedet har mindre enn en håndfull restauranter, et par kolonialforretninger og en sportsbutikk.

- Aldri mer Pragelato
- For å si det sånn: Nå tror jeg de fleste av oss er klare for å komme oss hjem, fastslår Kristin Størmer Steira.

Kristin Mürer Stemland sier det enda klarere:

- Aldri mer Pragelato!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.