Evighetsmaskinen Lafton

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Frode Lafton klar for 19. sesongen i Hønefoss

23.03.12 15:40

Hønefoss (NTB): Stopperen Frode Lafton gjør seg klar til 19. sesong i HBK. Klubbspilleren er en sjeldenhet i norsk fotball. Hønefoss tok heisen rett ned i eliteseriedebuten. Ringerikingene håper å etablere seg denne gangen, men vet det blir en vrien oppgave.

- Det er flere faktorer til at jeg har blitt værende i klubben så lenge. Da jeg kom hit var jeg i gang med utdannelse som elektriker og fikk jobb på Follum (Norske Skog). Jeg jobbet der til 2004, noe jeg trivdes veldig godt med. Samtidig har det vært en eventyrreise fra amatørfotball til profesjonell fotball, sier Lafton.

- Jeg har fått gleden av å jobbe med mange flotte mennesker i denne klubben. Vi har alltid hatt en god spillegruppe, og dessuten har det vært trygt å spille i kjente omgivelser, spesielt med tanke på kneskaden jeg fikk i 1995, forklarer veteranen.

Han håper Hønefoss kan etablere seg på øverste nivå.

- Vi skal være offensive, tørre å spille «vår» fotball. Ha respekt for motstanderen, men ikke frykte noen. Hvis vi klarer de punktene, så overlever vi i eliteserien. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.