Evra bryter United-tausheten: - Jeg blir sjokkert av det jeg ser

BRYTER TAUSHETEN: Tidligere Manchester United-spiller Patrice Evra.

BRYTER TAUSHETEN: Tidligere Manchester United-spiller Patrice Evra. Foto: Paul Ellis (AFP / NTB scanpix)

Har latt seg intervjue om gamleklubben for første gang siden han forlot Manchester United i 2014.

14.05.19 15:33

Patrice Evra vant fem Premier League-titler, tre ligacuptitler, og Champions League under sin tid i Manchester United. Etter at han forlot klubben i 2014 har han imidlertid avstått fra å snakke om gamleklubben, men nå bryter han tausheten.

I et stort intervju med Sky Sports og sin tidligere lagkompis Gary Neville diskuterer franskmannen flere aktuelle temaer rundt Premier League-klubben.

Nettavisen Pluss: Hvor god peiling har du egentlig på fotball? Ta Nettavisens fotballquiz!

- Blir sjokkert

Stjernespilleren Paul Pogba blir blant annet diskutert. Midtbanemannen er alltid et hett tema i United-kretser og kobles med en overgang til Real Madrid. Etter ligaavslutningen mot Cardiff, der United tapte på hjemmebane, skal profilen ha hvanet i klammeri med fansen og flere fra tribunen skjelte ut Pogba.

Evra tror landsmannen er klar for å forlate Premier League-klubben.

- Jeg tror han kommer til å dra, fordi du må føle deg elsket, uansett hvor du spiller. Du må være dedikert. Om Paul bestemmer seg for å bli et år til, og så dra, eller om han blir der noen år, så kan det hende at fansen vil omfavne ham, fordi det viser dedikasjon. United-fansen elsker at en spiller er dedikert til klubben, sier han.

- Når jeg ser fansen rope og banne til spillerne, blir jeg sjokkert. Da jeg spilte, kunne du spille din dårligste kamp i karrieren, men likevel få applaus. Jeg husker vi tapte 4-1 mot Liverpool hjemme og fansen sang fortsatt. Det er United-fansen som jeg kjenner, men nå virker det som de har fått nok, forteller franskmannen i intervjuet.

Nettavisen Pluss: Hvor mye kan du om Premier League? Test deg selv her!

Reagerte på Sanchez-avtale

Alexis Sanchez er et annet tema i intervjuet. Chileneren kom til United fra Arsenal vinteren 2018, men har på ingen måte blitt noen suksess på Old Trafford.

Sanchez hever ifølge rapporter en skyhøy lønn i United og det at klubben måtte strekke seg langt for å signere angrepsspilleren, skal ha skapt uro i klubben.

- Noen spillere kommer kun på grunn av pengene. Jeg er ikke redd for å si det. Jeg har ikke noe imot Sanchez, men da jeg så den avtalen, da tenkte jeg at Manchester Uniteds historie ble «dratt ned i søla». Han kunne ha dratt til Manchester City, men de tilbød ham mindre penger. I City ville han få spilt bedre fotball enn i United. Det er synd å si det, men City spiller bedre fotball. Guardiola ville ha forbedret ham.

- Derfor ønsker jeg å vite den virkelige grunnen til at han valgte United? Ikke kom her å si at han elsket United da han var barn. Det handler enten om pengene, eller om at han ville være en ener. Ta trøye nummer sju og være den største stjernen i klubben.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

- Det er vondt for meg

Evra har som nevnt ikke snakket mye om det som skjer i United etter at han forlot klubben. Han sier det har vært vanskelig å uttale seg om gamleklubben.

- Grunnen til at jeg aldri snakker om United, er fordi det er vondt for meg. Jeg forlot klubben av personlige årsaker. Det var en veldig vanskelig tid i livet mitt, selv om jeg dro videre og spilte for Juventus og hadde gode erfaringer, forteller Evra.

- Nå ønsker jeg å si noe, fordi jeg vil at folk skal forstå hvorfor jeg har vært taus. Jeg har væt med i noe videoer, og har forsøkt å motivere spillerne. Jeg ringer spillerne og har sett kamper sammen med Ed Woodward. Situasjonen i klubben nå smerter meg. Det er virkelig smertefullt. Jeg vil ikke at fansen og folk skal tro at jeg ikke bryr meg.

I intervjuet sier Evra videre at han savner lederskap i dagens United-stall og peker på at det ble stilt langt høyere krav til spillerne da sir Alex Ferguson var manager.

- Hvem velger spillerne?

Han ønsker også en mer tydelig ledelse fra styrerommet.

- Jeg skal være ærlig. Jeg har ikke snakket spesielt mye med folka fra styrerommet om dette, verken Woodward eller Glazer-familien. Men hvem velger egentlig spillerne? Er det styret eller er det manageren? Det er det jeg virkelig lurer på. Var det José Mourinho som ønsket Sanchez, eller var det Woodward? Det er vanskelig å rette fingeren mot noen, for vi vet egentlig ikke svaret på dette, sier franskmannen.

- Med mindre du jobber i klubben, er det vanskelig for noen å svare på dette. De som ser dette fra utsiden vil nok legge skylden på Woodward. Er det manageren som gir ham beskjed om hvilke spillere han ønsker og at han trenger penger til det? Vi må endre på måten vi tenker. Business er viktig, jeg vet det, men fram til du vinner trofeer og viser lidenskap, kommer folk til å hate deg, mener den tidligere backen.

Patrice Evra er også klar på at klubben er nødt til å få flere av de tidligere spillerne involvert i ledelsen og inn i miljøet rundt United. Folk som Darren Fletcher og Rio Ferdinand har den siste tiden blitt koblet med jobber i Uniteds sportslige ledelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.