I fjor høst ble det kjent at tidligere Manchester United-spiller Patrice Evra ble utsatt for seksuelle overgrep som ung. Det var i forbindelse med boken «I love this game» at franskmannen for første gang avslørte den rystende historien.

Saken ble omtalt verden rundt og Evra fikk mye oppmerksomhet rundt dette. I forbindelse med lanseringen av boken i Frankrike denne uken, forteller 40-åringen hvorfor han valgte å inkludere denne historien i boka og at det satt langt inne.

- Den første versjonen av boka hadde vært ferdig i fire år da jeg tok denne avgjørelsen. I den første versjonen løy jeg og nevnte det ikke. Jeg hadde aldri snakket om det med noen. Men en måned før utgivelsesdatoen tok jeg kontakt med forlaget og sa til dem: «Vi må endre noe». De svarte: «Det er umulig, det er for sent». Men jeg sa: «Nei, det er veldig viktig», forteller franskmannen til sportsavisen L'Equipe.

LES OGSÅ: Ronaldo med klar beskjed om Uniteds situasjon: - Jeg aksepterer det ikke

- Føler deg som en feiging

I historien han delte i fjor høst fortalte Evra at han var 13 år da han ble utsatt for overgrepene. Han bodde da noen dager i uka i huset til en skolerektor for å kutte ned på den lange reisetiden til og fra skolen. Denne rektoren, som beskrives som en autoritetsfigur i Evras liv, misbrukte tilliten og det skjeve maktforholdet dem imellom og tvang seg inn på Evras soverom hvor han forgrep seg på 13-åringen.

Til L'Equipe forteller 40-åringen nå at det var kjæresten Margaux Alexandra som overbeviste ham om å gå ut med historien og gjøre den til en del av boken.

LES OGSÅ: Ekspertene om Solskjærs etterfølger: - Han sliter med mange av de samme problemene

- Det var kvinnen i mitt liv som klarte å frigjøre meg. Vi så en dokumentar om pedofili sammen og plutselig merket hun at ansiktet mitt forandre seg. Hun spurte meg hvorfor. Hun insisterte og klarte å finne en måte for at jeg skulle åpne meg.

Allerede da han spilte i Monaco i perioden 2002 til 2006 ble Evra kontaktet av politiet i forbindelse med overgriperen. Da valgte fotballprofilen å tie.

- Jeg så etter unnskyldninger og sa til meg selv at det ikke ville være bra for karrieren min. Sannheten er at jeg ikke var klar for å snakke. Jeg aksepterte ikke det som hadde skjedd. Så når politiet avhører meg, sier jeg at jeg ikke vet, at ingenting skjedde. Du skammer deg over deg selv og føler deg som en feiging, fordi du svikter andre mennesker i samme situasjon, forteller den tidligere United-spilleren.

Sterkt møte med kvinne

Den tidligere venstrebacken forteller at tilbakemeldingene har vært mange, etter at han først våget å fortelle offentlig om det som hadde skjedd.

- Da jeg presenterte boken i Manchester foran 800 mennesker, svarte jeg på spørsmål fra scenen. På slutten skulle jeg signere bøker og en kvinne på rundt 50 år kom bort til meg og fant gråtende. Hun sa til meg: «Mr. Evra, jeg ble utsatt for overgrep i en alder av ni år av broren min. Jeg fortalte det aldri til noen, verken mannen min eller min mor. I dag så jeg deg på scenen og du ga meg styrke til å frigjøre meg».

LES OGSÅ: Hevder United-fans reagerte med sinne mot egen spiller: - De gikk berserk

- Det var utrolig ... der og da tenkte jeg: «Du sparket en ball, det er bra, men å gi av seg selv er enda sterkere», forteller Evra videre i L'Equipe-intervjuet.

Også fra fotballvenner har franskmannen fått mye respons på valget om å dele.

- Noen har tekstet meg for å si: «Pat, det samme skjedde med meg». Jeg skal selvfølgelig ikke tvinge dem til å snakke. Hvis de ikke snakker, er de ikke mentalt klare for å gjøre det. Problemet er at du ikke lenger stoler på noen når du har vært utsatt for denne type overgrep. Jeg håper historiene kommer ut en dag, sier han.

Fryktet reaksjoner

Evra medgir at han fryktet reaksjonene fra fotballmiljøet, der han tidligere har opplevd at mange har holdninger som ikke akkurat er inkluderende.

LES OGSÅ: Nådeløs melding etter heldig United-avansement: - Prosjektet er fortapt

- Jeg fryktet reaksjon. Da jeg var i West Ham, kom det noen fra fotballforbundet for å fortelle oss at vi måtte akseptere alle og utvikle oss på denne type spørsmål. Det var spillere som reiste seg og forklarte at deres religion forbyr homofili. Jeg lot de snakke ferdig før jeg sa til dem: «Hold kjeft! Skjønner du hva du snakker om? Jeg respekterer alle religioner, men framfor alt respekterer jeg mennesket», forteller Evra.