*Nettavisen* Sport.

Exit Samdal

Ti minutter etter målgang stakk Svein Tore Samdal fra langrennstadion i Pragelato for å rekke flyet hjem. Hans siste tur med jentene er over.

24.02.06 15:21

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): Svein Tore Samdal har hatt stor suksess med de norske langrennsjentene siden han tok over hovedansvaret før VM i Lahti i 2001. Da var Bente Skari den store stjernen.

Siden har Samdal gjort Marit Bjørgen til en enda større stjerne og bidratt til at Hilde Gjermundshaug Pedersen har stabilisert seg blant de ti beste i verden. Også Kristin Størmer Steira er et produkt av Samdals opplegg.

Torino-OL skulle bli kronen på Samdals verk etter kanonsuksessen i Oberstdorf-VM for et år siden. Der vant Norge begge stafettene og i tillegg ble det fire individuelle medaljer.

- Ikke som vi hadde håpet
I stedet har den ene nedturen avløst den andre i OL, primært på grunn av sykdommen som spolerte hele mesterskapet for Marit Bjørgen. Etter fredagens avsluttende tremil er det klart at medaljebeholdningen stoppet Marit Bjørgens sølv og Hilde GPs bronse på 10 kilometer klassisk.

- Det har ikke gått som vi hadde håpet, medgir Samdal, som roser Kristin Størmer Steiras innsats på tremila. Hun ble nummer fire for tredje gang i OL.

- Kristin gikk et klokt løp. Hun gikk billig hele veien. Men vi hadde håpet at noen andre skulle dra litt hardere underveis, sier Samdal, som er fullstendig over at eleven ikke er noen spurtkanonen. Til slutt ble det likevel den siste lange bakken som felte.

Blir pappa
Etter løpet hadde Samdal knapt tid til å snakke med media.

- Jeg er allerede ti minutter bak skjema i forhold til å rekke flyet. Nå skal jeg hjem, fastslår Samdal.

Hjemme i Trondheim venter hans gravide forlovede. I mars blir Svein Tore Samdal pappa for første gang.

Derfor kommer han ikke til å være med de norske jentene på flere løp, selv om han formelt sett er damesjef til i juni.

Kristiansen overtar
- Jeg skal avspasere. Men jeg kommer selvfølgelig til å snakke med jentene på telefon, sier Samdal.

Det betyr at påtroppende sjef Egil Kristiansen i praksis overtar hovedansvaret for de norske langrennsjentene med umiddelbar virkning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag