RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

Ezinne dropper USA

Sist oppdatert:
Den norske sprinteren bytter ut sommer og sol.

HELSFYR (Nettavisen): I sommer leverte sprinteren Ezinne Okparaebo knallsterkt på 100 meter under OL i London.

Sprinteren var i superform og satte flere norske rekorder. Hun kom seg til en semifinale på distansen og var svært nær ved å klare en finaleplass. Mye av grunnen til sprinterens store framgang i 2012-sesongen er samarbeidet med den amerikanske treneren Rana Reider.

I forkant av OL trente Okparaebo stort sett i USA, sammen med svært habile sprintere, og tok i løpet av denne perioden store steg karrieremessig.

Bytter ut USA
Foran neste sesong vil imidlertid den norske jenta gå bort fra denne suksessoppskriften. I stedet blir Loughborough i England trolig oppholdssted for sprinteren.

Bakgrunnen for dette er at trener Reider har fått jobb i det britiske friidrettsforbundet, og 24-åringen ønsker å følge han til De britiske øyer.

- Jeg har lyst til å trene videre med ham, og han vil trene meg videre. Derfor skal jeg ikke til USA denne gangen. Planen er at jeg skal flytte til England, sier hun til Nettavisen.

- Vi jobber med den saken nå. Det norske forbundet er i dialog med det britiske forbundet for å komme fram til en ordning. Sesongen min starter først i november, sier hun.

Dårligere vær
Selv om det denne sesongen blir et nytt land å trene i, tror ikke Okparaebo at det vil ha det helt store utslaget.

- Etter som jeg skjønner vil det være en veldig bra treningsgruppe der. Været er selvfølgelig bedre i Florida, men det blir nok en løsning på et også, sier sprinteren.

- Løsningen blir vel at vi reiser på treningsleir. Tidligere har de reist på treningsleir til Sør-Afrika, så det er vel sånn de ordner det med været, sier Okparaebo.

Ny sponsor
Hun håper også at samarbeidet med Reiner vil føre til ytterligere framgang og suksess.

- Målet er å bli enda raskere. Og sanke flere medaljer. Jeg har fortsatt stor motivasjon for dette, sier sprinteren, som neste sesong også kan glede seg over ny personlig sponsor.

Mobil- og telekortselskapet My Call, tidligere Lebaras, sørger nemlig for at den talentfulle sprinteren nå får enda bedre betingelser i jakten på raskere tider og nye medaljer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere