*Nettavisen* Sport.

Ezinne dropper USA

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Den norske sprinteren bytter ut sommer og sol.

03.10.12 13:34

HELSFYR (Nettavisen): I sommer leverte sprinteren Ezinne Okparaebo knallsterkt på 100 meter under OL i London.

Sprinteren var i superform og satte flere norske rekorder. Hun kom seg til en semifinale på distansen og var svært nær ved å klare en finaleplass. Mye av grunnen til sprinterens store framgang i 2012-sesongen er samarbeidet med den amerikanske treneren Rana Reider.

I forkant av OL trente Okparaebo stort sett i USA, sammen med svært habile sprintere, og tok i løpet av denne perioden store steg karrieremessig.

Bytter ut USA
Foran neste sesong vil imidlertid den norske jenta gå bort fra denne suksessoppskriften. I stedet blir Loughborough i England trolig oppholdssted for sprinteren.

Bakgrunnen for dette er at trener Reider har fått jobb i det britiske friidrettsforbundet, og 24-åringen ønsker å følge han til De britiske øyer.

- Jeg har lyst til å trene videre med ham, og han vil trene meg videre. Derfor skal jeg ikke til USA denne gangen. Planen er at jeg skal flytte til England, sier hun til Nettavisen.

- Vi jobber med den saken nå. Det norske forbundet er i dialog med det britiske forbundet for å komme fram til en ordning. Sesongen min starter først i november, sier hun.

Dårligere vær
Selv om det denne sesongen blir et nytt land å trene i, tror ikke Okparaebo at det vil ha det helt store utslaget.

- Etter som jeg skjønner vil det være en veldig bra treningsgruppe der. Været er selvfølgelig bedre i Florida, men det blir nok en løsning på et også, sier sprinteren.

- Løsningen blir vel at vi reiser på treningsleir. Tidligere har de reist på treningsleir til Sør-Afrika, så det er vel sånn de ordner det med været, sier Okparaebo.

Ny sponsor
Hun håper også at samarbeidet med Reiner vil føre til ytterligere framgang og suksess.

- Målet er å bli enda raskere. Og sanke flere medaljer. Jeg har fortsatt stor motivasjon for dette, sier sprinteren, som neste sesong også kan glede seg over ny personlig sponsor.

Mobil- og telekortselskapet My Call, tidligere Lebaras, sørger nemlig for at den talentfulle sprinteren nå får enda bedre betingelser i jakten på raskere tider og nye medaljer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag