RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ezinne løp inn til ny, norsk rekord

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
– Jeg er kjempestolt, sier Ezinne Okparaebo etter å ha levert festens store lyspunkt under Bislett Games.

Uværet skapte trøbbel for mang en stjerne på Bislett fredag, men Ezinne Okparaebo lot tordenvær være tordenvær og framsto som festens store lyspunkt.

21-åringen freste inn til 11,23 og forbedret dermed sin egen norske rekord med et lite tidel. Tiden var også den beste i Europa denne sesongen. Og på toppen av det hele pustet hun et knippe store verdensstjerner i nakken – og beviste at avstanden fram til de beste krymper nærmest dag for dag.

Ikke rart sprinthåpet var blant de blideste på Bislett etter kanonløpet.

– Jeg er kjempestolt av meg selv! Dette var akkurat det jeg hadde håpet på, sa Okparaebo til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sterkt felt
Og det var god grunn til å være glad. Mens regnskyllet skapte trøbbel for konkurrenter og kollegaer på Bislett, virket ungjenta nærmest uberørt. Hun gjorde det hun kom for – og kunne reise hjem med godfølelsen i kroppen.

– Målet da jeg kom hit var å ikke bli stresset over å møte de beste. Det klarte jeg, smilte Okparaebo, som løp godt fra start til mål på 100-meteren.

– Det klaffet godt helt fra start og heldigvis klarte jeg å holde hodet kaldt, sa Okparaebo.

Hun ble til slutt nummer fem i det sterke startfeltet. Jamaicanske Kerrin Stewart vant, men var ikke mer enn 24 hundredeler raskere enn Norges representant i finalefeltet. 14 hundredeler skilte fram til meritterte Chandra Styrrup fra Bahamas.

Sånt lar seg så absolutt høre.

EM-medalje?
Mindre imponerende blir ikke den norske rekorden av at oppladningen til Bislett Games har vært alt annet enn perfekt. Okparaebo har slitt med skade, men insisterer på at det ikke lå noen risiko i å starte fredag.

– Jeg hadde noen skavanker for to uker siden, og det er sånt som skjer. I dag var jeg uansett klar til å starte, og jeg var ikke redd for å skade meg på ny, sa Okparaebo.

Nå retter hun fokus mot U23-EM i Kaunas i Litauen midt i juli. Der seiler den norske sprintjenta opp som et av de heteste navnene.

– Målet er definitivt medalje. Dette er min siste sjanse, og en eventuell medalje fra EM vil jeg ha hele livet. Derfor satser jeg knallhardt inn mot det mesterskapet, sier 21-åringen.

– Kan du bli enda bedre til EM?

– Det håper jeg definitivt!

Ville glede publikum
Opplevelsen på Bislett fredag var av det helt spesielle slaget. Okparaebo hadde nemlig satt seg fore å gi publikum noe å juble for.

– Jeg hadde lyst til å gjøre publikum glad!

Selvtilliten er det ingenting i veien med.

– Jeg har alltid tro på meg selv når jeg går ned i blokka. Uansett hvordan det har gått på trening.

Ingen grunn til å være beskjeden med ny norsk rekord i beltet. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere