Ezinne Okparaebo løp inn til tiden 11,48 på mandagens semifinale på 100 meter sprint under VM i Daegu.

Dette holdt til 4.-plass på den norske jenta. De to beste gikk direkte videre til finalen, mens de to beste tidene fra de tre semifinalene også får en finaleplass.

Allerede i andre semifinaleheat ble imidlertid oslojentas tid knust og dermed var finaledrømmen til 23-åringen over.

- Dette var bra
Sprinteren var likevel svært godt fornøyd med innsatsen.

- Dette var bra. Jeg visste jeg hadde noe her å gjøre og visste jeg var i form. Så får det gå som det går, sier hun til NRK.

Oslojenta startet svært bra og var lenge helt framme i teten, men mistet litt av trykket mot slutten og falt litt ned på resultatlisten.

- Jeg har lært veldig mye i løpet av dette mesterskapet og er godt fornøyd. Det var synd det ikke ble finale, sier 23-åringen.

- Jeg har holdt meg rolig gjennom hele mesterskapet og hatt nervene under kontroll. Jeg har gledet meg til hvert løp og dette er noe jeg må ta med meg videre, sier hun.

Neste sesong venter både OL i London og EM for den norske sprinteren.

- Vi har ett spennende år foran oss og jeg gleder meg veldig. Planen er å delta både i OL og EM. Da er målet helt klart å komme til finale, sier Okparaebo.

Amerikansk gull
Kerron Stewart fra Jamaica vant heatet med tiden 11,26. Marshevet Myers fra USA ble nummer to, mens Myriam Soumaré fra Frankrike ble nummer tre.

I det andre heatet var det Shelly-Ann Fraser-Pryce og Veronica Campbell-Brown, begge fra Jamaica, som tok de to første plassene.

I det tredje og siste heatet var det storfavoritt Carmelita Jeter fra USA som gikk til topps med tiden 11,02 sekunder. Kelly-Ann Baptiste fra Trinidad og Tobago tok andreplassen med 11,05.

Ivet Lalova fra Bulgaria og Blessing Okagbare fra Nigeria kapret de to siste finaleplassene.

I selve finalen var Jeter igjen først over målstreken, med tiden 10,90. Campbell-Brown tok sølvet, mens Baptiste kunne henge bronsemedaljen rundt halsen.

Imponerte i kvalifiseringen
Under det innledende heatet i helgen gjorde den norske jenta sitt beste 100-meterløp i karrieren.

Med tiden 11,21 satte hun både norsk og personlig rekord. Den gamle rekorden lød på 11,23 sekunder og ble satt i Barcelona i 2010.

Dette holdt til en tredjeplass i heatet. Der var det også Kerron Stewart fra Jamaica som var raskest i heatet. Hun noterte tiden 11,13 sekunder.

Tok medalje i vinter
Okparaebo har alt i alt hatt en meget god sesong og i vinter løp 23-åringen inn til bronse på 60 meter under innendørs-EM i Paris.

Fra før har sprinteren, med nigerianske aner, en sølvmedalje å vise til fra innendørs-EM i Torino i 2009.

23-åringen løper for IL BUL her hjemme i Norge og fikk sitt store gjennombrudd i norgestoppen tilbake i 2005, da hun tok gull i NM og bronse under ungdoms-OL i italienske Ligano.

HTML EMBED