RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få arrestasjoner så langt

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
50.000 engelske supportere har inntatt Portugal for å følge jakten på EM-suksess. Så langt har festen stort sett gått fredelig for seg.

Ifølge den britiske ambassaden er to engelsk supporter pågrepet i Lisboa i løpet av natten før åpningskampen mot Frankrike.

Den ene av dem er arrestert, den andre fremstilles for retten på mandag. De to er siktet for å ha stelt i stand uroligheter på et torg midt i byen.

Torget var fullt av turister, supportere og folk som deltok i en katolsk festival. Ifølge radiostasjonen TSF skal engelske fans ha kastet flasker på en buss som transporterte festivaldeltakere. Det skal også ha blitt sprayet gass inn i bussen.

Fire personer ble brakt til politiets arrest i løpet av nattetimene, mens ytterligere to er bøtelagt.

England møter Frankrike i Lisboa klokken 20.45 søndag kveld. Arrangøren har klassifisert oppgjøret som en høyrisikokamp, og frykter det skal komme til sammenstøt mellom de to lagenes supportere.

I EM i 2000 satte engelske supportere igang voldsomme opptøyer i den belgiske byen Charleroi, og UEFA har advart England om at landet vil bli kastet ut av EM dersom noe lignende skjer igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere