Gå til sidens hovedinnhold

FA etterforsker Adebayor-hendelsen

En person ble skadet etter Emmanuel Adebayors provoserende feiring.

Det engelske fotballforbundet (FA) velger å undersøke de kontroversielle episodene som utspilte seg under oppgjøret mellom Manchester City og Arsenal lørdag.

Både Emmanuel Adebayors provoserende feiring av sin 3-1-scoring, og samme manns stempling av Robin van Persie tidligere i kampen førte til oppstandelse rundt den omdiskuterte spilleren.

Og ifølge sportinglife.com sier lederen i FA, Ian Watmore, at forbundet skal «ta en nærmere titt» på de to hendelsene.

En person til sykehus
I etterkant av Adebayors feiring ble det kastet glassflasker og andre gjenstander mot banen, og en person skal ha blitt sendt på sykehus etter å ha blitt truffet av skytset.

- Jeg er veldig lite imponert (over Adebayors feiring), fordi problemene mellom Adebayor og Arsenal-fansen er velkjente, og han løp over hele banen for å feire, sier Watmore til BBC Radio 5.

- Jeg tror vi skal ta en nærmere titt på situasjonen på mandag, når det hele er litt mer på avstand.

Watmore er glad for at bråket ikke fikk større konsekvenser, og roser banemannskapet for jobben som ble gjort i de hektiske sluttminuttene.

- Det er Manchester Citys fortjeneste at det ikke utartet seg til det verre, mener han.

Robinho ute i en måned
Dersom Adebayor blir utestengt, betyr det at City-manager Mark Hughes kan få et aldri så lite spissproblem i tiden framover.

Citys brasilianske spiss Robinho er nemlig ute av spill i tre til fire uker, på grunn av skaden han pådro seg i Brasils landskamp mot Argentina tidligere denne uken, melder avisa Manchester Evening News.

City-manager Mark Hughes uttalte seg optimistisk på Robinhos vegne tidligere denne uken, og mente at brasilianeren ville rekke lørdagens kamp mot Arsenal.

Det gjorde han altså ikke, og skaden i ankelen er så alvorlig at manageren må klare seg uten sin spissjuvel i opptil en måned.

Også Carlos Tévez sliter med skade, men håper på å rekke lokaloppgjøret mot Manchester United om en uke.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken