RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FA etterforsker anklager om rasisme under Merseyside-derbyet

Sist oppdatert:
Sinnene ble virkelig satt i kok da Liverpool møtte Everton.

Englands fotballforbund (FA) skal undersøke påstander om at Evertons Mason Holgate, eller Liverpools Roberto Firmino, skal ha kommet med rasistiske tilrop i fredagens derby.

Det skriver Daily Mail. Holgate dyttet Firmino av gressteppet slik at han falt og havnet på første rad på Anfields hovedtribune. Liverpools brasilianske stjerne ble illsint og kom med et par stygge glosser i tumultene etterpå.

Det var da Holgate skal ha svart tilbake med rasistiske slengbemerkninger. Ifølge Daily Mail skal ordene ha blitt fanget opp av et TV-kamera.

Lørdag kom PA Dugout (Press Association) ut med en Twitter-melding om at kampens dommer, Bobby Madley, har fått inn en klage fra gårsdagens opphetede munnhuggeri mellom Firmino og Holgate. Det er fortsatt uvisst hvilken klubb som har sendt inn en klage, eller om begge klubbene har det.  

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Dommer Bobby Madley diskuterte saken med sin fjerdedommer Jon Moss, men valgte å la kortene ligge i lomma.

Episoden skjedde mot slutten av første omgang. Liverpool vant til slutt byderbyet 2-1 og tok seg videre til 4. runde i FA-cupen.

Etter kampen opplyste Liverpool at klubben vil gjøre det den kan for å få fram alle fakta i situasjonen mellom Firmino og Holgate. 

- Klubben og spilleren vil samarbeide med relevante fotballmyndigheter slik at fakta blir klargjort på en ordentlig måte. Mens denne prosessen pågår, ønsker vi ikke å gi noen ytterligere kommentarer.

Everton-manager Sam Allardyce var ordknapp om saken.

- Jeg vil ikke si noe før vi har funnet ut nøyaktig hva som skjedde og ikke skjedde, sa Allardyce etter fredagens tap.

Her ligger Firmino blant fansen:

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere