FA fratar Terry kapteinsbindet

Foto: Pa Photos/Scanpix

Overstyrer landslagssjef Fabio Capello.

03.02.12 12:49

Engelske medier, med BBC i spissen, melder at det engelske fotballforbundet (FA) under et møte fredag har besluttet å ta kapteinsbindet fra John Terry på landslaget.

Dette er andre gang Terry blir fratatt bindet på landslaget.

31-åringen skal ha fått beskjed om avgjørelsen i en telefonsamtale med forbundssjef David Bernstein i formiddag.

John Terry er tiltalt for rasistisk hetsing av QPR-spilleren Anton Ferdinand og må forsvare seg i det engelske rettsvesenet i juli, etter at EM-sluttspillet i Polen og Ukraina er over.

Landslagssjef Fabio Capello har hele tiden ment at Terry er uskyldig inntil det motsatte er bevist og vært uvillig til å ta fra ham kapteinsbindet igjen. Styret i fotballforbundet overstyrer nå Capello i denne saken.

Chelsea-stjernen vil fremdeles få være en del av landslaget, men altså ikke som kaptein. Terry ble også fratatt bindet i februar 2010, etter at det ble avslørt at han hadde hatt et utenomekteskapelig forhold til klubb- og landslagskollega Wayne Bridge.

Det engelske fotballforbundet bestemte seg tidligere denne uka for å avvente en eventuell karantenedom til rettsbehandlingen er ferdig. Liverpool-spilleren Luis Suarez fikk tidligere denne sesongen åtte kampers karantene for rasistisk hets mot Patrice Evra i Manchester United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag