Gå til sidens hovedinnhold

Fabian Cancellara legger press på seg selv

Flandern-favoritten har veid sine konkurrenter og kjører ikke for andreplass.

I fjor ble kraftfulle Fabian Cancellara felt av en liten vannflaske.

60 kilometer gjensto av Flandern rundt da RadioShack-rytteren smalt i asfalten idet han gikk gjennom langesonen. Et komplisert ribbensbrudd betydde at sveitseren ikke kunne kjempe videre om seier. I løpet av et splittsekund var rittet ødelagt.

I år er han tilbake med fornyet selvtillit etter sin herskelystne soloseier i E3 Prijs, et oppvarmingsritt med klengenavnet «mini-Flandern». For det er Flandern rundt det hele dreier seg om denne påskehelgen, og Cancellara seiler opp som den klokkeklare favoritten.

- Den sterke prestasjonen i E3 bedret selvtilliten min. Men jeg fikk også øye på ting som må forbedres. Alle konkurrentene mine var ikke til stedet og andre hadde uflaks. Derfor ser jeg på detaljene i det rittet for å gjøre det enda bedre på søndag, sier 32 åringen.

Les også: Hushovd har funnet vinnerformen

Hvis Cancellara er den store favoritten, er slovaken Peter Sagan (Cannondale) den sterke utfordreren. 23 år gamle Sagan fikk sin første klassikerseier i Gent-Wevelgem forrige søndag og står bokført med sju triumfer allerede denne sesongen.

Fjorårsvinner Tom Boonen er også et navn å regne med, men Cancellara behøver ikke å tenke på sine konkurrenter for å finne motivasjon foran søndagens store brosteinsklassiker.

- Jeg skaper mitt eget press. Jeg vet hva jeg vil og målet mitt er å vinne. Det er mange favoritter i dette rittet, meg selv inkludert. Men jeg kan bare snakke for min egen del. Jeg har gjort leksene mine og er klar for å gjøre jobben, sier den sveitsiske «tempomaskinen»

Les også: Kristoff om Flandern: - Topp ti er målet

- Peter (Sagan) er veldig ung. Hadde jeg vunnet så mye som han i så ung alder hadde jeg vært veldig stolt. En ung rytter føler nok mindre stress, han har en avbalansert holdning. Jeg har mine våpen og jeg er sterk. Jeg kjører ikke for andreplass. Det er alltid viktig å lese utviklingen i rittet og jeg vet hva jeg skal gjøre, sier en selvsikker Cancellara med klar referanse til sin yngre, mer urutinerte konkurrent, Peter Sagan.

- Tom Boonen er også klar. Han har vært litt syk og skadet, men har har vunnet rittet før og er en belgisk helt. Man må være 100 prosent og det er masse press. Jeg har sett at laget hans er blitt bra og Tom kommer til å være i front. Han kommer til å være sterk. Spiller han kortene sine riktig er han med, sier Flandern-vinneren fra 2010.

Du kan følge Flandern rundt LIVE på procycling.no.

Kommentarer til denne saken