*Nettavisen* Sport.

Fabian merket seg VM-uttalelser

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Fabian Cancellara Paris-Roubaix Pressekonferanse Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

- Jeg tror ikke Thor Hushovd kommer hit bare for å vise fram trøya, sier Cancellara.

08.04.11 20:58

KORTRIJK (procycling.no): To ganger har Fabian Cancellara stått på toppen av podiet på velodromen i Roubaix. Senest skjedde det i fjor, da han utmanøvrerte hele favorittklyngen på en svært demoraliserende måte.

Nå er det den tiden av året igjen. Søndag er det igjen klart for Paris-Roubaix.

Men til forskjell fra i fjor, viste sveitseren seg fra en menneskelig side under oppbyggingen til rittet.

- Hva skjedde under Flandern rundt?

- Ja, hva var det som skjedde? Når man har kramper, har man kramper. Det var et par øyeblikk i rittet, hvor jeg følte jeg ikke hadde drukket nok. Det var et par ganger hvor jeg hadde så høy fart rundt hjørnet, at jeg ikke fikk tak i vannflasker. Det er slikt som skjer. Jeg fikk kramper, og jeg har sett andre ryttere slite med det tidligere.

- Jeg forsøker bare å være litt smartere på søndag og få i meg litt mer drikke. Jeg tror ikke det hadde forandret alt om jeg hadde fått i meg en vannflaske til underveis. Rittet var superhardt, og jeg tror det i seg selv forklarer krampene mine, fortalte Cancellara pressen under Leopard Treks pressekonferanse i Kortrijk.

Fabian i sentrum
Alle leopardene møtte lydige opp til seansen, men bortsett fra ett spørsmål til Stuart O’Grady fra en australsk journalist, dreide det hele seg om den kraftige temporytteren.

Cancellara varslet at han har til hensikt å forsvare startnummer 1, som henviser til at han vant rittet i 2010.

Budskapet til Leopard-kapteinen var ikke til å ta feil av.

- Vi ønsker å vinne Paris-Robuaix. Om det blir meg, Stuart (O’Grady) eller noen andre, betyr ingenting. Vi skal få det beste ut av laget vårt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Gjør det mer interessant
Samtidig påpekte han at denne klassikersesongen, har vært den aller hardeste han har opplevd. Han presiserte også at rekken av ufordrere til Roubaix-tronen, vokser hvert eneste år.

- Det er mange ryttere som kan ødelegge våre planer. Tom Boonen, Thor Hushovd, Juan Antonio Flecha, Filippo Pozzato, Alessandro Ballan og George Hincapie, for å nevne noen. Favorittgruppen blir større, og det er flere ryttere som kan vinne. Jeg synes det gjør det hele mer interessant, fortalte han.

- Hva er drømmescenariet foran søndagens ritt?

- Det beste vil være å få de største favorittene foran tidlig, slik at folk kan få se et godt sykkelritt der hjemme. Det ville vært flott for sykkelsporten. Under Milano-Sanremo og Flandern rundt, har publikum fått se utrolig sykling. For rytterne har det vært hardt, hardere enn noensinne.

- Det beste scenariet? For meg er vel det at de andre er svakere og at jeg har den beste dagen selv.

Garmin-prat
Som nykonstruert og høytprofilert lag denne sesongen, har Leopard-Trek fått solid presseomtale siden lagpresentasjonen i januar.

Tippekonkurranse: Husk vår Roubaix-konkurranse!

Men foruten skriveriene om ham selv, har det blitt snakket varmest om Garmin-Cervélos klassikerlag i påvente av perleraden med brosteinsklassikere.

Nå er den siste av dem kun dager unna, og laget til Thor Hushovd har fremdeles ikke vunnet en eneste av dem.

- Har det vært for mye snakk om klassikerlaget til Garmin, når man kanskje helst burde snakket om dere og Quick Step?

- Folk er nødt til å prate og diskutere hva de vil. Vi er nødt til å gjøre jobben vår, og det er ikke vi som bestemmer hva som ender opp i aviser og ute på nettsteder. Garmin har det som på papiret kanskje er det sterkeste laget, og da er det også normalt at de må vise seg frem. Det forventer folk, og det forventer de nok selv også. Det er slik det fungerer. I forrige uke snakket alle om Fabian Cancellera, men ting endrer seg fra en uke til en annen. Jeg synes det bra at det er slik, svarer Cancellara på spørsmål fra procycling.no.

Merket seg Hushovd-kommentarer
Han forteller videre at han merket seg uttalelsene Hushovd kom med etter at han ble verdensmester i Geelong i september, i fjor.

- Det er ett mål igjen, og det er Paris-Roubaix. Det vil være det aller største å vinne, uttalte nordmannen.

Cancellara lar seg derfor ikke finte ut av en skuffende Hushovd under Flandern rundt forrige søndag.

- Det så ut som han var i brukbar form. Han er den regjerende verdensmesteren, og han sa i fjor at det ville bli helt spesielt om han kunne vinne rittet med VM-trøya på. Han er ikke her for å vise fram trøya, han er her for å vinne rittet. De vil gjøre alt de makter, men det skal vi også gjøre. Thor er ikke den eneste, men jeg er sikker på at han vil henge med helt der oppe, påpeker Cancellara.

procycling.no er til stede under søndagens ritt, så det er bare å surfe innom for å få den aller beste dekningen av klassikerdronningen Paris-Roubaix!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag