Fabian Stang sikret seg 448 billetter til VM

Foto: Ole Jonny E. Hansen/Mediehuset Nettavisen

Folk anbefales å være ute i god tid for å sikre billett til VM i Oslo.

01.09.10 14:57

VM-PAVILJONGEN (Nettavisen): Fra den 26. februar til den 6. mars 2011 braker det løs med Ski-VM i Oslo og Holmenkollen.

Og onsdag startet billettslaget til den store begivenheten. Aller først i køen sto Oslo-ordfører Fabian Stang og ventet.

En strålende opplagt ordfører markerte startskuddet for billettslaget over hele landet, og 55-åringen varsler folkefest.

- Jeg gleder meg allerede. Dette blir først og fremst en fest for barn og unge. Jeg vil gjerne at de skal ut på ski, og dette blir en inspirasjon for dem, sier Oslo-ordføreren til Nettavisen.

- Det blir også en folkefest og en turistattraksjon for byen vår. Det ble dyrere enn planlagt, men med tanke på det vi får igjen så er dette en veldig god investering, fortsetter Stang.

- Skal kjøpe 448 billetter
Selv hadde han planer om å gjøre et kraftig innhogg i de den aller første billettbunken. Fabian Stang har nemlig planer om å invitere alle landets ordførere til skifest i hovedstaden.

- Jeg skal kjøpe 448 billetter. Vi vil gjerne invitere alle landets 430 ordførere, samt en representant fra hver av de 18 fylkeskommunene til Oslo-VM, forteller Høyre-politikeren.

Det var imidlertid ikke bare de høye herrer som kunne sikre seg billetter onsdag. Salget åpnet likt over hele landet, og utenfor VM-paviljongen i Oslo sentrum ble det fort lang kø utenfor.

Man behøver likevel ikke å oppholde seg i hovedstaden for å sikre billett. Uansett hvor du befinner deg i landet vil det være gode muligheter for å sikre seg plass under VM neste år.

Billettene er nemlig tilgjengelig både på internett gjennom den offisielle siden, samt hos Billettservice. Det er også mulig å kjøpe billetter direkte fra Narvesen- og 7-Eleven-kiosker.

- Vi regner med at rundt 90 prosent kommer til å bruke nettet. Salget starter på samme tid over hele landet, men vi anbefaler folk å være ute i god tid, sier VM-direktør Åsne Havnelid.

- Vi regner med at det blir stort trøkk, og folk har allerede uttrykt at de er stresset med tanke på å skaffe seg billett. Noen dager er selvfølgelig mer attraktive enn andre, sier VM-sjefen.

- Ikke kom og spør i februar
Prisene vil ligge på fra 295 til 775 norske kroner, mens barn under 12 år kommer inn gratis.

- På syv av dagene tilbyr vi et såkalt dagspass. Da kan familier komme og være der hele dagen, og få med seg flere arrangementer. Det blir en familieopplevelse, sier Havnelid.

- Fire dager er man avhengig av å ha øvelsesbillett. Vi forventer at det kommer til å bli stort trafikk for å skaffe seg billetter til øvelser som langrenn og hopp, fastslår VM-direktøren.

Fabian Stang oppfordrer også folk til å være ute i god tid med å skaffe seg billetter.

- Ikke kom og spør meg etter billetter i februar. jeg har ingen på lur, sier han med et smil.

Les alle detaljene rundt billettslaget til Ski-VM i Oslo her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag