Gå til sidens hovedinnhold

- Fabian var utvilsomt sterkest

Men det er ikke alltid styrken som avgjør sykkelløp, bare spør Simon Gerrans.

Vincenzo Nibali og Simon Gerrans initierte det avgjørende angrepet i lørdagens Milano-San Remo. Mens dansken Matti Breschel så seg over skulderen og konsulterte med lagkameratene i Rabobank svarte Fabian Cancellara på angrepet.

Da var det i grunn avgjort. Bruddet skulle først til mål, det hadde sveitseren bestemt seg for.

- Han skulle kjøre bruddet til mål. Jeg klarte å hjelpe han med en kort føring med litt over en kilometer igjen, så suste han forbi meg som en motorsykkel, fortalte Gerrans på pressekonferansen etter rittet, ifølge cyclingnews.

Med en hengiven Cancellara i teten av bruddet ble det svært utfordrende å kjøre dem inn. RadioShack-Nissan-rytteren er en av råeste utforkjørerne i feltet og det gikk i et rått tempo ned fra Poggio.

- Jeg mistet hjulet hans ut av hver eneste sving, forteller Gerrans, for å illustrere Cancellaras kraft og kjørestyrke.

Stjal du seieren, Gerrans?
Som vi vet endte Cancellara med å kjøre seg selv i senk, Gerrans ble for sterk i spurten.

På pressekonferansen etter rittet spurte en journalist Gerrans om han stjal seieren? Men sykling handler ikke bare om styrke.

- Jeg var åpenbart ikke like sterk som Fabian. Det er jeg den første til å innrømme, men det er ikke alltid den sterkeste som vinner rittet, understreket Gerrans.

LES OGSÅ:Da Simon Gerrans bodde på Hønefoss

Joker Meridas sportssjef Gino van Oudenhove kjenner det taktiske spillet i sykkelsporten godt. Belgieren mener Cancellara ikke var kald nok.

- Han var vist tidligere at han kan vinne denne typen klassikere. I etterkant har det kommet mye om at han ikke ville ta føringer, det er dumt. Cancellara burde hatt litt mer is i magen, og det er heller ikke lett å gå forbi når Cancellara drar på. Det er et taktisk spill og det blir dumt å kalle Gerrans feig, sier van Oudenhove til procycling.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

«En god analytiker»
Hvordan klarte så Gerrans å overrumple «Spartacus»?

- Cancellara kjørte for seier på slutten, kanskje undervurderte han meg i finalen, sier 31-åringen.

- Ved å gjøre så mye jobb i front ble han nødt til å lede bruddet til mållinjen, men han trodde samtidig han hadde krefter nok til å vinne.

Gerrans vant Tour Down Under tidligere i år og har vunnet etapper i alle de tre store etapperittene. Australieren kan avsløre at det er likt han å avgjøre ritt med taktiske disposisjoner.

- Jeg er god på å analysere situasjoner og få det beste ut av hva jeg har, forteller Gerrans.

- Jeg vet jeg ikke har den beste motoren i feltet, men jeg har allround-egenskaper og i blant får jeg kjøre om seieren og forsøke å gjøre det beste ut av situasjonen.

Kommentarer til denne saken