LIVERPOOL - BRENTFORD 3-0:

Liverpool tok en grei seie hjemme mot Brentford i Premier League søndag ettermiddag og gikk dermed opp på en andreplass i ligaen, forbi Chelsea på tabellen.

Opp til Manchester City på topp er det fortsatt 11 poeng for de røde, men Liverpool har én kamp mindre spilt og kan kutte luken til åtte poeng.

Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain og Takumi Minamino scoret målene.

- Det var en god kamp. Vi trengte disse poengene og det var fint at vi også fikk en fin prestasjon foran egne fans. Det er bra for selvtilliten vår, sier Fabinho til Sky Sports.

- Det er alltid viktig å score først og i første omgang, så målet mitt var veldig viktig. Etter at vi scoret nummer to, spilte vi med stor selvtillit, sier han videre.

Mens kampen på Anfield foregikk, ble det kjent at tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez hadde fått sparken av erkerival Everton. Etter flere svake resultater lå det litt i lufta at spanjolens tid på Goodison Park ville være over snarlig.

LES OGSÅ: Drømmedebut av Coutinho da Manchester United rotet vekk ledelsen

Benitez ledet Liverpool til Champions League-tittelen i 2005 og er fortsatt en populær mann blant klubbens supportere. Da meldingen om at han hadde fått sparken ble kjent, reagerte supporterne på The Kop med å synge sangen hans.

«Rafa, Rafael, Rafael Benitez», lød det fra tribunen.

Liverpool dominerte

Liverpool styrte det meste i første omgang og skapte noen farligheter, men Brentford var oppofrende i forsvar og klarte lenge å holde hjemmelaget unna.

Diogo Jota holdt på å sende vertene foran allerede etter ni minutter fra en corner. Portugiserens avslutning ble imidlertid stoppe av keeper Alvaro Fernandez.

I det 22. minutt var Liverpool igjen frampå etter en corner. Ballen endte opp hos Virgil van Dijk, som klinket til, men igjen var Fernandez med på notene.

LES OGSÅ: Storkampen utsatt. Det skaper reaksjoner: - Dette er feil

Den første halvtimen slet gjestene med å flytte etter ut da Liverpool spilte ballen bakover, uten å lykkes. Det ble litt baktungt og lite offensivt.

Etter hvert våknet Brentford litt mer til liv. I det 38. minutt fikk de en gavepakke av Liverpools forsvar. Pasningen mot Ivan Toney ble imidlertid litt for upresis.

Fabinho lyktes

Like etter ga Joel Matip bort ballen med en feilpasning. Toney fikk fatt i kula og forsøkte et skudd som gikk like utenfor målet til Alisson Becker.

Rett før pause fikk gjestene en ny stor sjanse. Toney ble spilt gjennom og la kula ut i feltet der Vitaly Janelt kom til en avslutning. Skuddet ble blokkert og i etterkant viste TV-bildene at Toney mest sannsynlig var i offside da han ble spilt fri.

LES OGSÅ: Rafael Benitez i hardt vær: Vaktene stoppet potensiell skandale

Det gikk mot en målløs første omgang på Anfield, men rett før pause dukket Fabinho opp ved bakre stolpe etter en corner og nikket inn ledermålet.

Dermed gikk Jürgen Klopps menn i garderoben med ledelse.

Store sjanser

Kampen fortsatte litt i samme spor etter hvilen, men det lå litt i lufta at Brentford skulle få en sjanse. Den kom etter 59 minutter da Bryan Mbuemo fant danske Christian Nørgaard med en flott pasning. Avslutningen gikk like utenfor.

Like etter var Diogo Jota svært nær å doble ledelsen for vertene. Han fikk ballen av Trent Alexander-Arnold og dro til, men skuddet gikk i stolpen. Returen havnet hos Roberto Firmino, men den tok Brentford-keeper Fernandez seg av.

LES OGSÅ: Alexander-Arnold om Alisson-scoringen og dødballfoten: – Visste at han var der

Samme mann burde scoret noen minutter senere. Firmino spilte gjennom til Diogo Jota. Keeper Fernandez vartet imidlertid opp med en meget solid redning.

Liverpool nærmet seg og etter 69 minutter skulle 2-0 sitte. Andy Robertson slo et flott innlegg og ved bakre stolpe var Oxlade-Chamberlain på plass og fikset scoring.

Innbytter scoret

Dessverre for Oxlade-Chamberlain pådro han seg en skade kort tid etter og ble byttet ut. Engelskmannen har slitt mye med skader gjennom karrieren, men har vist positive takter den siste tiden. Blir det et langvarig avbrekk, vil det være et hardt slag.

Erstatteren brukte imidlertid ikke lang tid på å gjøre seg bemerket. Firmino og Takumi Minamino kombinerte fint, før sistnevnte fikk en enkel jobb med å score.

Mot tampen fikk 17 år gamle Kaide Gordon sin Premier League-debut for vertene. Han fikk en enorm mulighet alene med keeper. Keeper reddet igjen.

Liverpool nøyde seg med tre scoringer og viste at de kan vinne fotballkamper også uten Mohamed Salah og Sadio Mané, som for tiden er i afrikamesterskapet.