Fabio Jakobsen vant Scheldeprijs da Boasson Hagen forsøkte seg

Edvald Boasson Hagen var alene i brudd i Scheldeprijs, men ble innhentet mot slutten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen var alene i brudd i Scheldeprijs, men ble innhentet mot slutten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Fabio Jakobsen tok sin annen strake seier i sykkelrittet Scheldeprijs i Belgia. Edvald Boasson Hagen var i et solobrudd, men ble kjørt inn mot slutten.

10.04.19 20:25

Nederlenderen Jakobsen ordnet den 22. seieren for QuickStep-laget denne sesongen. Rittet var på drøye 203 kilometer og gikk fra Borsele til Schoten.

Boasson Hagen forsøkte seg med 13 kilometer igjen av rittet og fikk først selskap av belgieren Lionel Taminiaux, men han ble snart ristet av. Med 10 kilometer igjen var nordmannens ledelse på 18 sekunder.

Samtidig var lagkameraten Rasmus Fossum Tiller innblandet i en velt bak i hovedfeltet. Sky-rytteren Kristoffer Halvorsen ble også rapportert å ha veltet tidligere i rittet.

Fem kilometer før mål hadde Boassons forsprang krympet til 10-12 sekunder. Et stort jagende hovedfelt hadde ingen problemer å spise opp resten av avstanden. Han var innkjørt med mindre enn tre kilometer igjen av rittet.

– Jeg forsøkte å støte fordi jeg ville unngå å havne i en spurt. Det var et bra forsøk, men det holdt ikke helt inn, slo Boasson Hagen fast overfor TV 2.

Søndag står klassikeren Paris – Roubaix på programmet, og Boasson Hagen viste gryende form foran den kraftprøven.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.