Gå til sidens hovedinnhold

Fabregas, Messi og Xavi herjet med Osasuna

Barcelona (NTB-DPA): Cesc Fàbregas og Lionel Messi scoret to ganger hver da Barcelona så godt som sikret kvartfinaleplass i den spanske cupen med 4-0 over Osasuna onsdag.

Fabregas scoret to tidlige mål, mens Messi kom inn i annen omgang og økte ledelsen to ganger. Playmakeren Xavi la opp til alle fire målene.

Messi skulle egentlig stå over kampen etter å ha slitt med influensa og feber, men han følte seg kvikk nok til å gi noen nye eksempler på hvorfor han mandag mottar prisen som årets spiller i verden for tredje år på rad.

Barcelona-trener Pep Guardiola benyttet igjen den uhørte 3-7-0-formasjonen, uten en virkelig spiss, men med mange dype løp fra midtbanen. Særlig aktiv framover var Fabregas.

Taktikken forvirret Osasuna, som var sjanseløs til å stoppe hjemmelaget. Hadde det ikke vært for storspill av Asier Riesco i målet, ville sifrene blitt enda større.

Returkampen i Pamplona neste uke blir en formalitet, og spørsmålet er om Real Madrid greier å forsvare sin 3-2-ledelse over Malaga slik at det blir El Clásico-møte i kvartfinalen. (©NTB)