RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabregas sikret nytt Barcelona-trofé

Foto: AFP/Scanpix
Lionel Messi, Francesc Fabregas og to røde kort i supercupen.

BARCELONA - PORTO 2-0:

Fredag kveld var det duket for den europeiske supercupen. Champions League-vinner Barcelona møtte Europe League-vinner FC Porto i Monaco.

Kampen er ikke av de mest prestisjetunge, men fungerer som et kick-off, før det virkelige alvoret tar til de to europacupene.

Og det ser ut til at Barcelona skal fortsette der de slapp forrige sesong, med å vinne titler. Etter 90 spilte minutter var nemlig katalanerne som kunne løfte trofeet.

Messi utnyttet tabbe
Lionel Messi sendte den spanske toppklubben i føringen etter 38 minutters spill.

Freddy Guarin ble presset av Pedro og sleivet ballen tilbake mot egen keeper. Messi var imidlertid våken, snappet ballen, og satte den inn forbi sisteskanse Helton.

Dette var i bunn og grunn også Barcelonas eneste store sjanse i første omgang. Porto hadde hatt et initiativ og virket langt mer lekne enn katalanerne.

I andre omgang ble det en smule mer livlig på Stade Louis-II og det var igjen Porto som kom best ut av startblokka.

Freddy Guarin hadde lyst til å rette opp feilen fra første omgang og banket til fra distanse etter 55 minutter. Victor Valdes måtte ut i full strekk for å stoppe skuddet.

Fabregas avgjorde
I det 74. minutt var Porto igjen på ferde. Hulk skapte kaos inne i Barca-feltet og Valdes var på skogtur. Eric Abidal headet over sin egen keeper, før han fikk klarert.

De blå og hvite følte seg også snytt for straffespark noen minutter senere, men kampens dommer var ikke enig.

Mot slutten av kampen begynte det imidlertid å rakne litt for portugiserne. I det 87. minutt fikk midtstopper Rolando rødt kort, etter at han fikk sitt andre gule.

Like etter var det duket for Barcelonas nykommer Francesc Fabregas. Messi vippet til den tidligere Arsenal-stjernen, som dempet ballen og satte den iskaldt inn.

Kampen var avgjort, men før pipeblåseren rakk å ta fløyten til munnen fikk også Freddy Guarin rødt kort. Midtbanemannen var mildt sagt ufin med Javier Mascherano.

De siste minuttene var dermed kun en formalitet og Barcelona og trener Josep Guardiola kunne til slutt juble for nok en pokal i samlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere