Gå til sidens hovedinnhold

Fabregastig forvandling

Arsenals spanske juvel er klar til eksamen mot Tyskland.

EM begynte med tresmak og benkevarming for Cesc Fabregas, men etter flere gode innhopp og en skadet David Villa er det flere faktorer som taler for en startplass i søndagens hovedoppgave mot Tyskland.

Før mesterskapet gikk en av snakkisene på hvorfor Fabregas hadde så store problemer med å ta med seg den gode klubbformen sin over til landslaget.

- Mer variert
Fabregas selv har ikke noe fasitsvar, men likevel gir han en gode pekepinn på hva han opplever som den største forskjellen mellom klubb- og landslagsspill.

- I Arsenal er det bare en kanal mellom forsvaret og angrepet og det er meg, så jeg er praktisk talt involvert i alle angrepene, men på landslaget er det mer variert, og flere måter å angripe på, sier Fabregas.

Den 21 år gamle playmakeren synes for øvrig han har utviklet seg positivt på landslaget.

- Det er opp til meg å omstille meg, og etter to år på landslaget synes jeg at jeg har kommet ganske langt. Gode spillere skal ha evnen til å omstille seg uansett hvilken type fotball som spilles, mener Fabregas.

Sentral innbytter
Til tross for en slunken mengde spilletid har Cesc Fabregas vært sentral og involvert i flere viktige spanske situasjoner.

Mot Russland i gruppespillet kom han inn mot slutten, satte opp det tredje målet og scoret selv det fjerde. I kvartfinalen mot Italia var det Fabregas som satte inn det femte og avgjørende straffesparket etter at Iker Casillas hadde reddet to italienske forsøk.

I semifinalen mot Russland dominerte han midtbanen og var blant banens beste spillere etter å ha erstattet en skadet David Villa.

Fabregas ble den yngste debutanten på 70 år da han debuterte på det spanske landslaget i forkant av forrige VM i Tyskland i 2006.

Les EM-bloggen!

Sjekk EM-magasinet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Fotballgal? Prøv dette spillet!

Kommentarer til denne saken