Gå til sidens hovedinnhold

Facebook-kampanje mot Kenta

Men oppslutningen er enda dårligere enn oppmøtet på Ullevaal.

LYN- BODØ/GLIMT 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det hagler med oppfordringer til Kent Bergersen på Lyn-fansens nettsider. «Stikk, Kenta! Nå!», er den klare beskjeden på bastionen.no, mens diskusjonsforumet flommer over av Lyn-tilhengere som vil ha Bergersen vekk.

På Facebook oppfordres Lyn-fans til å bli med i hruppa «Kent Bergersen må trekke seg nå!». Ut fra oppslutningen å dømme, er det imidlertid ikke grunn til å si at motstanden er massiv. Mandag morgen har bare 55 personer har meldt seg inn.

Da er det elendige publikumsframmøtet på Ullevaal til søndagens bunnkamp mot Bodø/Glimt, 2092, et klarere signal om at nok er nok på Oslo vest.

Les også: Lyn buet av banen

- Kan ikke la supporterne bestemme
Kent Bergersen lar seg imidlertid ikke påvirke av fansen, selv om Bastionen allerede 26. juni ga klar beskjed om at de mente treneren burde gå.

- Jeg kan ikke la supporterne bestemme over mitt arbeid, og jeg føler jeg har tillit fra styret, sier Lyn-treneren til Nettavisen.

Han benekter også at han har sagt at Lyn ville rykke ned om de ikke slo Bodø/Glimt.

- Det har jeg aldri sagt. Jeg sa dette var en skjebnekamp og at vi ville slite tungt om vi ikke vant den – og det står jeg ved, sier Bergersen etter 0-1 og nytt hjemmetap.

Selv fra en tilværelse på tribunen - der Bergersen var plassert etter rødt kort i cupkampen mot Brann torsdag, tross anke – er det tøft å være Lyn-trener for tiden.

Tippe? Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Merkelig
I en kamp der Adeccoliga-lag hadde blitt fornærmet om noen hadde sagt at Lyn så ut som et, var det plent umulig å finne lyspunkter for Lyn ute på gressmatta.

- Det ser jo ikke ut som spillerne har spilt sammen tidligere, og det er merkelig, sier Bergersen etter tapet som førte Lyn mye nærmere nedrykk.

- Det viktigste å jobbe med er at vi må spille som et lag. Vi er avhengige av å fungere som et kollektiv både defensivt og offensivt, og spillerne må ha en felles forståelse av det vi skal gjøre ute på banen. Vi må få inn lagspiriten, sier Lyn-treneren.

- Følte du at laget hadde lagspirit i dag?

- Njaa. Det er vanskelig å si. Men jeg ønsker nok at den skal være bedre enn den var i dag, ja, svarer den tidligere Glimt-treneren.

Kaptein Tommy Berntsen er en smule overrasket over at treneren sier det ser ut som Lyn-laget ikke har spilt sammen før:

- Å, sier han det? Det får stå for hans regning, sier Berntsen til Nettavisen.

Skal jobbe med lagspirit
Nå tar Lyn ferie i syv dager – men så er det tilbake til trening og de 12 gjenstående kampene i årets Tippeliga. På de første 18 ble det bare én seier!

- Jeg skal bruke noen dager til å tenke på hva vi skal gjøre, men lagspirit er som sagt viktig å jobbe med, sier Bergersen.

Lyn har allerede solgt keeper Johan Dahlin, men har budsjettert med enda mer inntekter på spillersalg. Kent Bergersen er derfor forberedt på å miste flere spillere, og regner med å få gratis spillere med lavere lønninger inn som erstattere.

Det gjør ikke Lyns tilværelse i Tippeligaen lettere.

- I dag var dagen vi skulle snu det. Når vi ikke klarer det, ser vi at det blir en luke på tabellen som ikke har vært der tidligere. Nå er vi et bunnlag. Det sier seg selv når vi har fem poeng opp til neste lag på tabellen, avslutter Kent Bergersen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken