*Nettavisen* Sport.

Fagermo advarer topplagene

Strømsgodsets Dag-Eilev Fagermo storkoser seg i toppdivisjonen. Nå advarer han de som tror de skal få gratispoeng på Marienlyst.

25.04.07 16:08

Dag-Eilev Fagermo er førstereisgutt i Tippeligaen, men er så langt ikke blitt avskrekket av det han har sett av mer berømte motstandere. Drammens-lagets tre første kamper, to av dem mot topptippede Brann og Lillestrøm, har gitt fire poeng - tross utvisninger og keepertabber.

Og fortsatt mener han Strømsgodset har mye å gå på.

Vil bli mer offensive
Ikke bare har han innrømmet at klubben tar seg tid til å spille André Bergdølmo i form, i tillegg vil norske fotballsupportere få se et blåkledd lag som vil blomstre med sitt offensive spill i tiden fremover.

I alle fall når gresset har grodd skikkelig fast, og banene er gode.

- Vi er et offensivt lag som liker å gå frem på banen. Men med de banene som har vært til nå, har vi slitt med angrepsspillet vårt.

- Etter tre baklengs mot Brann måtte vi uansett bruke uka før Lillestrøm-kampen til å trene på det defensive spillet.

Treningen ga godt betalt. Lillestrøm skapte kun et par, tre målsjanser før hvilen, og ikke en eneste etter – spill i overtall aldri så mye.

- Brann og Rosenborg vil slite
Nå mener Godset-treneren at andre lag skal få store problemer med å komme til Marienlyst.

- Vi vil bli veldig gode hjemme, det skal bli vanskelig for alle – selv Brann og Rosenborg vil slite med å ta poeng.

- Det med hjemmebane betyr mye, og du løfter deg et hakk når du får en slik støtte som for eksempel Brann fikk fra sine supportere i hjemmekampen mot oss. Våre supportere var også utrolig flinke til å støtte oss, selv om vi lå under mot Lillestrøm, og er med på å heve oss.

Trykket fra supporterne er noe av den største forskjellen Fagermo merker fra Adeccoligaen til Tippeligaen. Mens det i fjor kun var Godset-, Aalesund og Glimt-supporterne som var i stand til å løfte sine egne lag nevneverdig, mener han mange av lagene i toppdivisjonen drar nytte av støtten fra hjemmelagets supportere.

Gleder seg over mer spill
Samtidig gleder han seg over at det endelig er mulig å spille sitt eget spill.

- I fjor var de fleste lagene ute etter å ødelegge for oss, det ble mye kriging.

- Nå er de fleste lagene mer interessert i å spille sitt eget spill. Det resulterer i mer offensivt spill, og kan være en av grunnene til at vi får se så mange mål. Dessuten er det gledelig å kunne spille sitt eget spill igjen, sier mannen med Tippeligaens dypeste whisky-røst.

Er Godset gode nok til å ta poeng fra alle? Ta debatten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.