Oslo-klubben bekreftet forlengelsen torsdag. Fagermo kom til Vålerenga fra Odd i januar 2020.

– Jeg er veldig glad og takknemlig for en ny og lengre periode i Vålerenga. Jeg ble tatt imot på en fantastisk måte, og jeg synes det å jobbe i klubben er veldig, veldig stort, sier 54-åringen til VIFs nettsted.

Den nye avtalen binder ham til de blåkledde ut 2024-sesongen. Han har fortsatt minst like store ambisjoner som da han kom til klubben.

– Vi skal vinne med underholdende fotball og høy grad av egenrekrutterte spillere, sier Fagermo.

I fjor ledet han Vålerenga til bronseplass i Eliteserien på første forsøk. Det var klubbens første seriemedalje på ti år. Etter halvspilt sesong ligger VIF på 7.-plass med 22 poeng. Det skiller fire poeng opp til tabelltreer Kristiansund.

Styreleder Tuva Ørbeck Sørheim i Vålerenga Fotball Elite er glad for å ha sikret seg Fagermo også i årene som kommer.

– Det er veldig mange grunner til at vi forlenger med Dag-Eilev, men kanskje den viktigste grunnen er at han er så trofast mot den strategien vi har lagt som klubb, sier Sørheim og fortsetter:

– Han gir unge spillere sjansen, og det bærer frukter. Senest med Kristoffer Klaesson til Premier League og Aron Dønnum til belgisk toppdivisjon. I tillegg liker jeg veldig godt at han er så ambisiøs. Han ønsker å skape en skandinavisk toppklubb.

(©NTB)