Gå til sidens hovedinnhold

Fagermo klar for Odd

Mandag bekreftet Strømsgodset at Dag-Eilev Fagermo er ferdig i klubben.

GULSKOGEN (Nettavisen): På en pressekonferanse ble det klart at han gir seg i Strømsgodset, og går rett inn som Odds nye trener. Dette er noe Fagermo selv skal ha ønsket.

Drar etter suksess
Dette til tross for at han på sine to år i Strømsgodset har ledet klubben til opprykk til Tippeligaen, og en 10. plass i comebacket på øverste nivå i Norge.

- Det er ikke noe dramatikk bak dette. Dag-Eilev er fra Telemark, og ville selv dette. Vi synes han er en meget god og også fargerik trener. Vi er veldig fornøyd med det han har gjort for oss, sa Godset-ledelsen mandag.

Ronny Deila tar over som midlertidig trener i drammensklubben, mens klubben går inn i jakten på en ny trener.

- Vi går bredt ut. Selv om vi har spilt 4-3-3, så utelukker vi ikke trenere med andre filosofier. Vi utelukker heller ikke utlendinger, sa Godsets ledelse mandag.

De ville ikke svare på om klubben har fått en kompensasjon fra Odd siden de nå mister treneren sin to år før kontrakten går ut.

Begynte i Pors
Fagermo, som har bakgrunn som trener fra Grenlands-klubben Pors, har lenge vært koblet til den ledige jobben som Odd-trener. Nå vender han tilbake til distriktet. Denne gangen som trener for storebror Odd. Spekulasjonene om trenerskiftet har pågått en stund, og i helga meldte Drammens Tidende at Godset-treneren var ferdig i klubben.

Ingen ville imidlertid bekrefte dette - før på mandagens pressekonferanse.

I Odd Grenland betyr ansettelsen av Fagermo at en turbulent tid omsider kan bli noe roligere. Klubben avsatte Arne Sandstø og Gaute Larsen som trenere tidligere i år, og danske Ove-Flindt Bjerg ble hentet inn som redningsmann - uten å være det. Dansken klarte å få Odd til kvalifiseringskamper mot Bodø/Glimt, men skienslaget tapte de kampene.

Nytt opprykk?
Det betyr at Fagermo får ansvaret for å lede laget tilbake til Tippeligaen - det samme som han lyktes med i Strømsgodset i 2006-sesongen.

PS: Det ble spekulert i at Morten Fevang skulle gå til Strømsgodset som en del av avtalen, men dette ble avvist mandag.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre