RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagermo med krass Drillo-kritikk

Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix / Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Odd-treneren mener landslagsledelsen burde handlet annerledes.

Keepertabbene har florert på det norske landslaget den siste måneden. I løpet av de tre kampene mot Hellas, Island og Slovenia har de norske burvokterne gjort fire kvalifiserte tabber.

Mot Hellas i august gjorde Rune Almenning Jarstein to store brølere, mens Espen Bugge Pettersen holdt teorikurs i slett feltarbeid i VM-kvalifiseringskampen mot Island forrige uke.

Mot Slovenia tirsdag var Jarstein igjen slepphendt. Viking-keeperen måtte gi retur på et frispark, og Kjetil Wæhler klønet inn 0-1.

Kritiserer Drillo & co
Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo går nå ut og kritiserer landslagsledelsen for vinglingen mellom keeperne. Han mener Drillo, Frode Grodås og Ola By Rise burde vært tydeligere i kommunikasjonen utad om hvem som er landslagets førstekeeper.

- Jeg synes det er feil at landslagsledelsen ikke har gått ut og sagt at Rune Almenning Jarstein er en klar førstekeeper. Eller Espen Bugge Pettersen. Jeg skal ikke legge meg opp i hvem de velger, men de vet at keeperplassen er veldig spesiell. De må gå ut og si at han eller han er det klare førstevalget, sier Fagermo til Nettavisen.

- Blir mer press
Han er klar på at landslagsledelsen nå har skapt en usikkerhet hos de to keeperne, som enkelt kunne vært unngått.

- Det er forferdelig tøft for dem. På keeperplassen må det være et klart førstevalg, slik at media ikke vil spekulere, og slik at de får lagt saken død. Når de ikke gjorde det før kampen mot Island, kunne man se konsekvensene av at de står en kamp hver, hvor begge blir «Shaky Steven», forteller Fagermo.

Han tror sportspressen i Norge kommer til å fortsette å sette fokus på keeperplassen så lenge det er en usikkerhet der. Nå håper han Drillo fjerner all tvil om hvem de anser som førstekeeper før kampene mot Sveits og Kypros i oktober.

- Hvis de ikke går klart ut nå før neste kamp, så vil de få nye spekulasjoner fra media da også. De burde helt klart ha gått tydelig ut og sagt hvem som er førstevalget, gjentar Odd-sjefen.

Nettavisen var torsdag i kontakt med landslagsassistent Ola By Rise for å få en kommentar om Fagermos kritikk. By Rise sa følgende:

- Det har jeg ingen kommentar til. Det har vært nok sirkus og støy nå.

Vi fikk samme reaksjon da vi ringte keeperansvarlig Frode Grodås om Fagermo-kritikken.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Grodås: - Ikke optimalt
Nettavisen spurte imidlertid Grodås om samme tema etter kampen mot Slovenia. Da var han mer snakkesalig.

- Hvorfor bytter dere keeper mellom to kamper på så kort tid, Grodås?

- Det var fordi jeg mente at Rune kunne gjøre den beste jobben, så enkelt er det. Bugge gjorde en grei kamp mot Island, ikke tipp-topp, og Rune har sett veldig bra ut inn mot den kampen her. Derfor valgte jeg ham, sier Grodås.

- Er det optimalt å skifte keepere så ofte som dere har gjort nå?

- Optimalt burde vi hatt én keeper i ti år, men det er ingen som er klart bedre enn noen andre, sa Grodås.

Hadde valgt Jarstein
Dag-Eilev Fagermo håper altså at landslaget avgjør keeperplassen i lang tid før oktober-kampene. Og han vet selv hvem han hadde satset på.

- Hvis Rune (Jarstein) får tillit og trygghet, så er det ingen i Norge som matcher ham. André Hansen har vi tro på, men det er litt tidlig ennå. Vi tror imidlertid han vil bli veldig bra når han får den erfaringen han gjør nå, avslutter Fagermo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere