VALLE (Nettavisen): Tidligere denne uken ble det kjent at Vålerenga gikk med et underskudd på 42,8 millioner kroner i AS-et i 2022. Regningen dekkes av Magni Sport der Tor Olav Trøim sitter som hovedaksjonær.

Styreleder Tuva Ørbeck Sørheim uttalte til Nettavisen at underskuddet var kalkulert som følge av bevisste valg for å øke klubbens konkurransekraft i Eliteserien.

– Vi investerte i spillerstallen og valgte å ikke selge spillere vi potensielt kunne ha gjort i 2022. Eierselskapet har garantert for det underskuddet vi da visste ville komme, sier hun til Nettavisen.

– Det er vanskelig

Fredag ettermiddag slo Vålerenga Obos-ligalaget Fredrikstad i en treningskamp hjemme på Intility Arena. En scoring av unggutten Magnus Bech Riisnæs ble avgjørende i Oslo-lagets favør.

Med et negativt økonomisk resultat for fjoråret og en til nå langt fra overbevisende sesongoppkjøring, kan man tenke seg at usikkerheten begynner å spre seg i korridorene på Valle.

– Jeg er trygg på laget når vi får inn alle. Da skal vi være sterke mener jeg, men jeg skjønner at det i det siste har sett litt …, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Nettavisen og drar litt på det siste ordet

Se kampens eneste scoring her:

Treneren ramser opp klubbens store mengde med u- og a-landslagsspillere som har et stort potensial. Han mener laget skal være godt rustet når alvoret starter. Likevel er han tydelig på at alt ikke går på skinner i hovedstaden om dagen.

– Det er vanskelig, men det viktigste er de som er her, sier han om jakten på forsterkninger.

For en uke siden ble VIF overkjørt i store perioder på egen hjemmebane av nyopprykkede Brann i en prestasjon som Fagermo omtaler som «direkte ræva».

– Burde vært motsatt

Rettighetshaver TV 2 publiserte fredag en «power-ranking» over alle lagene i Eliteserien nøyaktig én måned før seriestart. Kun HamKam og AaFK er plassert bak Vålerenga på kanalens oversikt over de 16 lagene fire uker før det braker løs.

– Vi har en stall med 16–17 unge og ni etablerte. Det burde egentlig vært motsatt om vi skal slåss der oppe og kunne ta medaljer, sier Fagermo.

Han velger imidlertid å se positivt på situasjonen og mener klubben har bygget opp en stall med mange investeringsobjekter.

– Det er penger og verdier i den. Det gjør at klubben drifter tryggere, fortsetter han.

Mandag samles Vålerengas medlemmer til årsmøte på Valle der blant annet temaet om ny styreleder står på agendaen.

Valgkomiteen har stilt inn Jørgen Jalland som ny kandidat. Den tidligere VIF-spilleren er imidlertid ikke valgbar slik at klubbens medlemmer må ta stilling til om de ønsker å utsette valget, og kalle inn til et ekstraordinært årsmøte i april for å ta stilling til kandidaten.