RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fakiri vil kopiere Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er selv blitt matchvinner i en mestercupfinale. Nå drømmer Hassan El Fakiri om å kopiere kristiansunderen.

- Utrolig spennende for Hassan. Dette blir en skikkelig utfordring for ham, sier Ole Gunnar Solskjær til NTB foran onsdagens semifinaleretur mellom Chelsea og Monaco på Stamford Bridge.

Solskjær ble selv matchvinner i mestercupfinalen for Manchester United mot Bayern München i 1999. Han vet derfor alt om hva det vil si å komme til en finale i verdens gjeveste klubbturnering.

- Jeg håper virkelig at Hassan blir involvert mot Chelsea. Slike kamper husker man resten av livet, sier Solskjær.

Kristiansunderen er svært imponert over det Monaco har fått til. Først ble Real Madrid sensasjonelt slått ut, nå kan Chelsea stå for fall etter at Monaco vant 3-1 i Frankrike.

Holder med Hassan
-Det er utrolig imponerende det Monaco har greid. Det sto 1-1 mot Chelsea og Monaco ble redusert til ti mann. Men i stedet for å legge seg bakpå, gikk de for scoringer, sier Solskjær.

Han holder i utgangspunktet ikke med noen av lagene onsdag. Men:

- Siden Hassan spiller for Monaco, håper jeg selvsagt at de går til finalen, sier Solskjær.

Ett råd gir han til Hassans lag:

- De bør gå for en scoring. Da er mye gjort.

Hassan er helt enig; et Monaco-mål kan bli avgjørende.

- Den scoringen skjønner vi viktigheten av - og er vel det eneste vi tenker på i tillegg til å unngå så mange baklengs som mulig, sier El Fakiri til NTB.

Håper på sjanse
Han har ikke spilt mye for Monaco i mestercupen, men håper på en rolle lik den Solskjær hadde da han ble mester for fem år siden.

- Det er slett ikke umulig at det kan skje. Går vi til finalen og jeg sitter på benken, har jeg mål om minst å få spille det siste kvarteret. Da skal jeg dundre ballen i krysset fra 20 meter og avgjøre finalen, lover 27-åringen.

Hassan mener det taler til Monacos fordel av arbeidsjernet Claude Makelele soner karantene i semifinalereturen.

- At midtstopper Marcel Desailly er borte av samme grunn er faktisk litt dumt. Han begynner å dra på årene og er lettere å lure enn erstatteren, som trolig blir William Gallas, mener El Fakiri.

En annen verden
Trykket rundt en mestercupsemifinale i England vil bli enormt, og El Fakiri fikk et par gode Solskjær-tips som han gjerne vil holde for seg selv.

- Det blir enormt. Vi er ikke vant til 50.000 på tribunen. Vi opplever det noen få ganger i bortekamper mot Paris St. Germain og Marseille, men ellers er det 4-5000 på våre hjemmekamper.

Hassan føler seg som "en av gutta" i Monaco-troppen, tross lite spilletid. Ifølge Solskjær er det helt legitimt.

- Du er en del av et lag uansett. Alle er avhengig av hverandre, også de som ikke er fast på laget. Og ikke noe hadde vært bedre enn at Hassan hadde kopiert min scoring, det hadde vært skikkelig gøy, sier Ole Gunnar Solskjær.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere