*Nettavisen* Sport.

Falcao ydmyket Chelsea

Foto: Ap/Scanpix

Scoret hat trick i Super Cup-finalen. Nå er han spissen «alle» ønsker seg.

31.08.12 22:51

CHELSEA - ATLÉTICO MADRID 1-4:

Da Super Cup-kampen mellom Chelsea og Atlético Madrid, vinnerne av henholdsvis Mesterligaen og Europaligaen, var inne i andreomgangen, tittet Roberto Di Matteo stadig oftere ned på klokken.

Ikke for å forvisse seg om hvor lenge det var igjen av kampen. Det var det ingen vits i. Chelsea lå allerede for mye under til å kunne gjøre nevneverdig med saken.

Di Matteo hadde dårlig tid av en helt annen grunn.

Hvor lenge var det igjen av deadline day?

Hadde han fortsatt tid til å legge inn et overraskelsesbud på den fantastiske Falcao?

Atlético Madrid-spissen lekte nemlig med Chelsea-spillerne, rundlurte forsvaret, og noterte seg for hat trick før førsteomgangen på Stade Louis i Monaco var ferdigspilt.

To hat tricks på to kamper
Da Atlético Madrid vant europaligafinalen mot Athletic Bilbao 3-0 i mai, ble Falcao den store helten med to av scoringene.

Triumfen sørget for at den spanske klubben fikk spille fredagens finaleoppgjør i Super Cupen, som er en duell mellom vinnerne av Mesterligaen og Europaligaen. Chelsea, som hentet Champions League-trofeet i mai, sto på den andre banehalvdelen, og som vinner av den gjeveste ligaen, skulle Premier League-klubben i utgangspunktet være favoritter.

Den tittelen mistet blåtrøyene fort.

På topp for de rødhvite sto nemlig Falcao, og han viste ingen respekt for mesterligavinneren.

Allerede etter fire minutter var den columbianske spissen nære 1-0, da han smalt ballen i rammeverket rundt Petr Cech. Tre minutter senere hadde han centimeterne på sin side. Alene med Chelsea-keeperen sendte Falcao ballen inn i nettmaskene via stolpen.

Ti minutter senere økte samme mann til 2-0, på et nydelig skudd, som curlet rundt Cech og inn i hjørnet.

Hat tricken ble nesten et faktum etter 35 minutter, men igjen var stolpen i veien for Falcao. Den tredje scoringen skulle likevel bli et faktum.

En mislykket Chelsea-corner havnet i føttene til den livsfarlige Atlético Madrid-spissen, som igjen lurte seg forbi det blå forsvaret og plasserte ballen bak Cech.

3-0 og hat trick etter én omgang av Super Cup-finalen.

Hvis Falcao ikke har vært et hett navn i sommerens overgangsprat, ble han det i alle fall på den aller siste dagen, og kun timer før overgangsvinduet smeller igjen.

Hat trucken var for øvrig hans andre denne uken, og den andre på kun to kamper. Også i mandagens La Liga-kamp mot Athletic Bilbao scoret Falcao tre mål.

Torres ble utklasset av sin gamle klubb
På motsatt side av banen, befant en langt mer frustrert spiss seg. Fernando Torres har ennå til gode å bli en suksess i Chelsea, og likte neppe å bli utklasset foran fansen til sin gamle klubb.

Falcao var imidlertid en gentleman etter pause, og forholdt seg litt roligere enn i førsteomgangen.

Den spanske klubben klarte likevel ikke dy seg fra å score igjen. Midtstopper Miranda fikk tak i ballen på et frispark, og chippet finurlig inn 4-0.

Gary Cahill sørget for at Chelsea fikk med seg et trøstemål, men kampen endte 4-1 og mesterligavinneren ble oppskriftsmessig utklasset.

Likevel er det Premier League-klubben vi får se igjen i Champions League denne sesongen. Atlético Madrid ble bare nummer fem i fjorårets La Liga, og må nok en gang nøye seg med Europe League.

Super Cup-finalens store stjerne, Falcao, kan likevel få spille i den gjeveste ligaen denne sesongen. Telefonen til den spanske klubben vil i alle fall trolig ringe konstant fram til glasset treffer karmen og sommerens overgangsvindu smeller igjen om få timer.

Følg med på Nettavisens LIVE-dekning av Deadline Day for å få med deg de siste overgangene!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag