Fall og feil i norsk nedtur

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Anette Sagen skuffet etter å ha gått glipp av medalje.

Sarah Hendrickson tok USAs andre VM-gull i hopp for kvinner fredag. Anette Sagen endte på sjuendeplass.

For Line Jahr endte kvelden enda verre. Hun gikk på trynet i den første omgangen, og måtte dermed se den andre fra tilskuerplass.

- Jeg skjønte jeg ikke kom til å hoppe til gull, så da fikk jeg lage litt show, spøkte hun til NRK.

Hendrickson imponerte med svev på 106 og 103 meter i normalbakken i Predazzo. Dermed ble hun den andre amerikaneren med VM-gull i hopp. Lindsay Van tok gullet for fire år siden i Liberec.

Hendrickson hadde 3,3 poengs ledelse på verdenscupleder Sara Takanashi fra Japan etter førstehoppet. Sistnevnte landet sine hopp på henholdsvis 104,5 og 103 meter og knappet inn 0,6 poeng på vinneren i finaleomgangen. Jaqueline Seifriedsberger fra Østerrike ble nummer tre. Hun hoppet 104 og 98,5 meter.

Anette Sagen hoppet 97 og 94,5 meter, men ble trukket i stilpoeng for svake landinger etter begge svevene. Dermed ble det sjuendeplass og ingen gjentakelse av bronsemedaljen fra 2009 for 28-åringen fra Mosjøen.

Skuffet Sagen
- Jeg er selvfølgelig litt skuffet. Dette var absolutt ikke så bra som jeg hadde håpet og trodd jeg skulle klare. Men sånn er det. Vi må kanskje se på hva amerikanerne gjør. De har vunnet to av tre gull, så det er ingen tvil om at de gjør noe bra, sa Sagen til NRK.

Maren Lundby hoppet 85,5 meter under tunge vindforhold i sitt førstehopp. Kolbu-jenta fikk ikke like mye ut av konkurransen som hun hadde håpet, men tok seg kraftig sammen i det andre svevet. Da landet 18-åringen sju meter lenger nede i normalbakken i Predazzo.

Åpent om lagplass
- Det var godt å få til et ordentlig godt hopp igjen, fastslo Lundby, som ikke ville spekulere i egne sjanser for en plass på Norges lag i den blandede lagkonkurransen.

Lundby og Line Jahr kjemper trolig om en plass på Norges lag senere i mesterskapet. Vikersund-hopper Jahr mistet balansen etter et hopp på 90 meter i første omgang. Hun stupte framover etter å ha forsøkt å sette telemarksnedslag. Jahr kom uskadd fra det, men mistet alle muligheter for en topplassering. Med 37.-plass ble det ingen finaleomgang på henne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Ski-VM

Mest lest på Sport

Annonsebilag