RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fallet ødela for Moan

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Fallet i det første hoppet i hoppdelen ødela gullsjansene for Magnus Moan. Han havnet såvidt utenfor seierspallen.

Magnus Moan var bare fire sekunder fra VM-gull i kombinert. Det til tross for at han falt i sitt første hopp. Hadde han klart å holde seg på beina, ville trolig ingen kunnet gjøre noe med ham.

- Jeg falt i hoppbakken. Jeg var fire sekunder fra seier. Dette var en skikkelig stang ut-dag, sier Moan til TV 2 Nettavisen.

I stedet endte han på fjerdeplass, fire sekunder etter den tyske vinneren Ronny Ackermann. Bare åtte tideler skilte ham fra en plass på seierspallen.

- Det kan nok hende at jeg falt fra seieren, innrømmer han.

Men Moan er likevel strålende fornøyd med dagens konkurranse.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg gidder ikke tenke på fallet. Jeg hopper som en konge i dag og har vist Norge at jeg også er en god hopper, ikke bare en god langrennsløper, sier han.

Petter Tande ble nestbest av de norske. Han ledet over halve langrennet, men ble stiv og måtte slippe teten. Han endte på 7. plass.

- Jeg trodde jeg kunne vinne på andrerunden. Da hørte jeg at jeg økte ledelsen, men jeg ble stokks tiv og da var jeg sjanseløs, sier han.

Moan lar ikke fallet i hoppbakken plage ham. Nå ser han frem mot VMs kombinertsprint.

- Dette kommer ikke til å plage meg i det hele tatt. Får jeg stang inn i neste renn, så vinner jeg, lover han.

Langrennet:
Petter Tande tok kjapt inn de 16 sekundene Sergej Malennikov hadde i ledelse. Men feltet bak nærmer seg tetduoen.

Magnus Moan fører feltet bak Tande. Etter 6,9 km var det dobbelt norsk.

Etter 9 km har Ronny Ackerman overtatt på å dra og Tande er tatt igjen. Det er nå fem mann som ligger i tet. Blant disse to nordmenn.

Tande klarer ikke å henge med og har måttet slippe teten. Heller ikke Moan klarte å holde følge i den siste bakken.

Dermed ble det en fjerdeplass på Moan. Det ble dobbelseier for Tyskland, med Ronny Ackermann som førstemann over målstreken. Felix Gottwald ble nummer tre.

Bakgrunn:
- Jeg går for gull, sa Petter Tande til TV 2 Nettavisen etter hopprennet. Fjorårets juniorverdensmester går ut 16 sekunder bak Sergei Maslennikov, men har større grunn til å frykte de løperne som kommer bak.

Også Magnus Moan - tross sitt fall - og Kristian Hammer har muligheten til å ta medalje. Det vil være en større overraskelse dersom Håvard Klemetsen klarer det, ettersom hans styrke ligger i hoppbakken.

- Magnus ville vunnet lett uten fallet, sier landslagssjef Frode Moen til TV 2 Nettavisen.

- Det var i alle fall veldig bra hopping. Alle nordmennene kan kjempe om medaljene. Og det blir et veldig spennende langrenn, mener landslagssjef Moen.

Den største favoritten til VM-gull er tsjekkeren Ladislav Rygl. Han er 42 sekunder bak Tande, og har rundt halvminuttet til de største utfordrerne; Ronny Ackermann, Björn Kircheisen og Magnus Moan.

TV 2 Nettavisen følger langrennet direkte fra klokken 15.55.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere