RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fallseier til Rutto i London maraton

Kanyanske Evans Rutto løper inn til seier i London maraton.
Kanyanske Evans Rutto løper inn til seier i London maraton. (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Evans Rutto fra Kenya falt stygt på brusteinene utenfor Tower, men reiste seg og vant London maraton.

Det ble kenyansk seier også i kvinneklassen, ved Margaret Okayo. Rutto løp på 2.06.18, Okayo på 2.22.36.

Rutto leverte tidenes beste maratondebut da han løp på 2.05.50 i Chicago i fjor. Søndag løp han side om side med landsmannen Sammy Korir da han gled på de glatte brusteinene og falt inn i en sperre. Han rev Korir med seg i fallet, og begge ble tydelig rystet.

De kom seg på beina og løp videre, men Rutto fant rytmen først. Sakte og sikkert la han Korir bak seg og løp inn til seier.

Korir, som har verdens nest beste tid på maraton, ble nummer to og den marokkanske verdensmesteren Jaouad Gharib nummer tre.

Det var kjølig vær i London søndag, sjenerende vind og regn i begynnelsen av løpet. Halvveis passerte en tetgruppe på 18 løpere på tiden 1.03.10. Rutto løp i motsetning til de øvrige et par sekunder raskere på annen halvdel.

Fjorårsvinner Gazahegne Abera fra Etiopia brøt før det var løpt en mil. Han haltet stygt og har trolig slått opp skaden i hælsenen som har plaget ham. Verdensrekordholder Paul Tergat sto over løpet på grunn av en skade i leggen.

Okayo tok en tidlig ledelse, men fikk problemer, mistet rytmen og ble distansert av Constantuba Tomescu-Dito. Okayo, som løp med svart lue og svarte vanter, våknet til liv igjen og passerte rumeneren etter tre mil. Hun holdt unna til mål og vant foran russiske Ljudmila Petrova. Tomescu-Dita måtte nøye seg med 3. plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere